ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ - ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ - Αλλάζουν πλέον όλα στο Χαλέπι - Μεγάλες νίκες σε όλα τα μέτωπα

Στρατής Μαζίδης

Σημαντικά είναι τα νέα από τις πολεμικές επιχειρήσεις του συριακού στρατού στο Χαλέπι ο οποίος μαζί με τις συμμαχικές δυνάμεις προσπαθεί να εκμεταλλευθεί στο έπακρο τη θετική συγκυρία και την αποδιοργάνωση των τζιχαντιστών.

Ο στρατός έπληξε θέσεις και οχήματα των ισλαμιστών στα χωριά Shweilekh, Jurouf και Ein al-Hanash, αλλά και στην πόλη του al-Bab, προπύργιο της ISIL στην επαρχία του Χαλεπίου.

Επίσης οι κυβερνητικές δυνάμεις απώθησαν τους ισλαμιστές και από τη στρατηγική σημασίας πόλη του al-Eis.

Στρατιωτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η πλήρης εκκαθάριση του νότιου και νοτιοδυτικού Χαλεπίου θα προετοιμάσει το έδαφος ώστε ο συριακός στρατός, η Χεζμπολάχ και Λαϊκές Δυνάμεις Αμυνας να κινηθούν προς τον αυτοκινητόδρομο που συνδέει τη Δαμασκό με το Χαλέπι. 

Επίσης σημαντικό πλέον ρόλο διαδραματίζουν τα καινούριο ρωσικά τεθωρακισμένα άρματα μάχης Τ-90 τα οποία έχουν προηγμένου τύπου θωράκισης και επιλύουν το πρόβλημα των αντι-αρματικών πυραύλων TOW που χρησιμοποιεί ο FSA. Ως εκ τούτου έδωσαν το πλεονέκτημα στους σύριους να περικυκλώσουν τους άνδρες του FSA στις πόλεις Khan Touman και Al-Qarassi.

Στο al-Sakhour, προάστιο της πρωτεύουσας Χαλέπι, ο στρατός κατέστρεψε μεγάλο κονβόι οχημάτων των ισλαμιστών ανταρτών τα οποία έφεραν πυροβόλα. Επιπρόσθετα δεκάδες τζιχαντιστές σκοτώθηκαν στις σφοδρές μάχες στις γειτονιές al-Sheikh Lutfi, al-Ramouseh, Salah Eddin, al-Rashideen, al-Fardous και al-Salehin ενώ καταστράφηκαν και οι εκτοξευτές ρουκετών.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail