ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - Η Τουρκία βρίσκεται πίσω από την επίθεση με χημικά στη Δαμασκό και την εκατόμβη των νεκρών

Στρατής Μαζίδης

Έχει πάρει φόρα και δε σταματά ο Ερέμ Ερντέμ, βουλευτής του Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος ο οποίος λίγες μόνο ημέρες μετά τις δηλώσεις του για το γαμπρό του Ερντογάν και την ύπαρξη στοιχείων που τον συνδέεουν με το παράμονο εμπόριο πετρελαίου της ISIL, επανέρχεται όσον αφορά τα χημικά όπλα.

Ο Ερντέμ δήλωσε ότι οι τζιχαντιστές της Συρίας παρέλαβαν από την Τουρκία όλα τα απαραίτητα συστατικά στοιχεία για τη δημιουργία του αερίου σαρίν και κατηγορεί την Αγκυρα για ελλειπή έρευνα για τη διαλεύκανση του θέματος που εκκρεμεί από το 2013 όσον αφορά τη γραμμή τροφοδοσίας των τρομοκρατών.

Ο τούρκος βουλευτής αναφέρει πως «υπάρχουν στοιχεία για τις κατηγορίες αυτές. Τα συστατικά στοιχεία εισήλθαν από την Τουρκία και το σαρίν δημιουργήθηκε σε στρατόπεδα της ISIL που τότε ήταν ευρύτερα γνωστή ως "ιρακινή αλ Κάιντα"».

Το χημικό αέριο σαρίν είναι ένα στρατιωτικό όπλο που χρησιμοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2013 στην Γκούτα στα προάστια της Δαμασκού. Ήταν εκείνη η εποχή κατά την οποία ο συριακός στρατός είχε περιορίσει δραματικά τον FSA και όλα έδειχναν πως σε εύλογο χρόνο οι εχθροπραξίες θα εξασθενούσαν. Η προβοκάτσια της Γκούτα είχε ως αποτελέσμα να οδηγηθούμε ένα βήμα πριν την στρατιωτική επέμβαση στη Συρία η οποία απετράπη τόσο λόγω της αποφασιστικότητας της Μόσχας όσο και της γενικότερης απροθυμίας χωρών της Δύσης πλην της Γαλλίας, της...Αλβανίας (!) και δυστυχώς της Ελλάδας.

Ο Ερντέμ παρέθεσε στη Βουλή αντίγραφο του φακέλου 120/2013 που είχε ανοίξει η Γενική Εισαγγελία στα Αδανα. Η έρευνα αποκάλυψε την εμπλοκή τούρκων πολιτών σε διαπραγματεύσεις με τους τζιχαντιστές ενώ στο φάκελο υπάρχουν καταγεγραμμένες τηλεφωνικές συνομιλίες, ακόμη και όνομα του ανθρώπου που παρέλαβε τα συστατικά στοιχεία.

Ο τότε Γενικός Εισαγγελέας προχώρησε σε 13 συλλήψεις. Ωστόσο μέσα σε μια εβδομάδα αντικατεστάθη και ο διάδοχος έκλεισε την υπόθεση ενώ οι συλληφθέντες πέρασαν τα τουρκο-συριακά σύνορα.

Ο Ερέμ Ερντέμ αφήνει σαφή υπονοούμενα ότι αυτά τα υλικά είναι που χρησιμοποιήθηκαν στην προβοκατόρικη επίθεση της Γκούτα τον Αύγουστο του 2013.

Στη Freepen.gr έχουμε ήδη αναφέρει από τις πρώτες ημέρες του περιστατικού πως ήταν ξεκάθαρη προβοκάτσια και χαρακτηριστικό των ύπουλων μεθόδων που χρησιμοποιούν οι πάσης φύσεως ισλαμιστές στη Συρία.

Το πιθανότερο είναι πως το πάρε-δώσε έγινε με στελέχη της ΜΙΤ εν πλήρη γνώση της τουρκικής ηγεσίας. Για αυτό και ο γενικός εισαγγελέας των Αδάνων αντικατεστάθη με συνοπτικές διαδικασίες.

Είναι πλέον φανερό ότι το δίδυμο Ερντογάν-Νταβούτογλου διαβλέποντας πως οι μετριοπαθείς αποκεφαλιστές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού απέτυχαν στην αποστολή τους, αφού ήδη ο πόλεμος μετρούσε 2 1/2 χρόνια, συνέλαβαν, οργάνωσαν και εκτέλεσαν την τέλεια προβοκάτσια για να πετύχουν διεθνή στρατιωτική επέμβαση κι ανατροπή του Ασαντ.

Δεν το κατάφεραν. Στο σχεδιασμό τους αυτό δεν υπολόγισαν για άλλη μια φορά τους αθώους ανθρώπους και τα παιδιά. Όπως δεν το έπραξαν ευθύς εξαρχής του συριακού πολέμου.

Με αυτά τα καθάρματα συνομιλεί η εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση και τα προσκαλεί στη Χίο για να διαπιστώσουν, αυτά που οι ίδιοι μεθόδευσαν με τις ροές τόσο των προσφύγων όσο και των λαθρομεταναστών.

Τα θηρία είναι στριμωγμένα στη γωνία και εμείς, ως ηλίθιοι, πάμε και απλώνουμε το χέρι μας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail