ΑΝΑΤΡΟΠΗ! ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΟΥΣ - Ρώσος πιλότος: δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση, χτυπηθήκαμε από πίσω! Έχω χρέος να ξεπληρώσω

Στρατής Μαζίδης

Συγκλονιστική η κατάθεση του διασωθέντος συγκυβερνήτη του ρωσικού Su-24 τζετ ο οποίος δήλωσε ότι δεν υπήρξε καμία οπτική ή ηχητική προειδοποιήση από την τουρκική πλευρά:

«Δεν υπήρχαν προειδοποιήσεις. Ούτε μέσω ράδιο, ούτε οπτικές. Δεν υπήρξε καμία απολύτως επαφή. Γι 'αυτό και κρατούσαμε σταθερή την πορεία μας ως συνήθως. Θα πρέπει να καταλάβουμε ποια είναι η ταχύτητα πτήσης του βομβαρδιστικού σε σχέση με το F-16.  Αν ήθελαν να μας προειδοποιήσουν, θα μπορούσαν να έχουν ακολουθήσει μια παράλληλη πορεία. Αλλά δεν έγινε κάτι τέτοιο. Ο πύραυλος χτύπησε την ουρά μας εντελώς απροσδόκητα. Εμείς δεν τον είδαμε καν ώστε να κάνουμε ελιγμούς αποφυγής.»

Επίσης ο διασωθείς συγκυβερνήτης Konstantin Murahtin δήλωσε ότι δεν υπήρξε καμία παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου και σχολίασε πως μαζί με τον κυβερνήτη ήξεραν τόσο καλά την περιοχή όσο την παλάμη τους:

«Φυσικά, αφού έχουμε πραγματοποιήσει πολυάριθμες πτήσεις εκεί ξέραμε την περιοχή σαν την παλάμη μας. Πραγματοποιούσαμε την έξοδό μας και επιστρέφαμε πίσω στη βάση με την προκαθορισμένη διαδρομή. Είμαι πλοηγός, ξέρω κάθε υψόμετρο εκεί. Μπορώ να καθοδηγήσω το αεροσκάφος εκεί με δεμένα τα μάτια».

Ο συγκυβερνήτης πρόσθεσε ότι θέλει να συνεχίσει να υπηρετεί στη ρωσική ομάδα αεροπορίας στη Συρία:

«Ανυπομονώ να πάρω την έγκριση των ιατρών ώστε να συνεχίσω να υπηρετώ την Πολεμική Αεροπορία. Έχω ένα χρέος να επιστρέψω.»
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail