Αφού οι Ράμπο θα μπαίνουν στα σπίτια, να δούμε ποιου εφοριακού θα στάξει το πρώτο αίμα

Του Στρατή Μαζίδη

Είχα γράψει ξανά ένα αντίστοιχο άρθρο όταν επί Σαμαρά είχε διαρρεύσει στα ΜΜΕ ένα αντίστοιχο σενάριο. Μάλιστα τότε κάποιος αξιωματούχος της εφορίας σχολιάζοντας τον τίτλο μας "περί αίματος" είχε μιλήσει για υπερβολές.

Καταρχήν αφού μιλάμε για Ράμπο τότε με να θυμηθούμε ότι στην αρχική ταινία έσταξε το πρώτο αίμα.

Αλλά να το δούμε και σοβαρά;

Ο κ. Αλεξιάδης ανακοίνωσε ότι θα ζήσουμε στιγμές Γερμανίας όπου ξημερώματα θα μπουκάρουν οι εφοριακοί σε επιχειρήσεις αλλά σπίτια ακόμη φορολογουμένων. Αν διαβάσετε τα ρεπορτάζ θα διαπιστώσετε μια θολούρα καθώς αλλού γίνεται λόγος για περιπτώσεις οφειλών και σε άλλα για φοροδιαφυγή.

Κι αναρωτιέμαι.

Ένας φουκαράς επαγγελματίας με έδρα πλέον το σπίτι του ο οποίος ενώ στεκόταν, εξαιτίας της κρίσης αλλά και της τρομακτικής υπερφορολόγησης βρέθηκε να χρωστά πολλές χιλιάδες ευρώ, είναι πιθανό να ακούσει τα ξημερώτατα το κουδούνι της πόρτας;

ΟΑΕΕ, ΙΚΑ από πιθανό προσωπικό, Εφορία από το πρώτο ευρώ, προκαταβολή φόρου 55% που θα γίνει 75% και θα κατασταλάξει (;) στο 100%, Τέλος Επιτηδεύματος, Αλληλεγγύη κτλ, αθροίζουν ένα πολύ μεγάλο ποσό που αρκετοί αδυνατούν να πληρώσουν ή θέτουν ως προτεραιότητα να ανταποκρίνονται πρωτίστως στις ανάγκες των παιδιών τους.

Τι θα συμβεί με αυτούς που ίσως έχουν και κάπου στο σπίτι μερικά χιλιάρικα για να επιβιώνουν;

Επίσης το φορολογικό καθεστώς είναι τέτοιο στη χώρα ώστε να διώκει την επιχειρηματικότητα και να καθιστά τη φοροδιαφυγή για άλλους ελκυστική και για ορισμένους ακόμη και αναγκαία.

Δε γνωρίζω αν ο κ. Αλεξιάδης πάνω στο θαυμασμό του για κάθε τι γερμανικό αναλογίζεται ορισμένα ζητήματα, προσωπικά όμως αναρωτιέμαι.

Τι θα συμβεί αν σε μια τέτοια περίπτωση "κακού" συμπολίτη μας, του θολώσει το μάτι μέσα στην άγρια νύχτα... Ένα κλικ απόσταση είναι...
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail