Γιατί η Τουρκία ήταν πάντα ένα τεχνητό κράτος

Της Μελίνας Κονταξή

Ο Νταβούτογλου είπε ότι έχουν λίστα υπόπτων πιθανών βομβιστών αυτοκτονίας αλλά δεν μπορούν να συλληφθούν πριν να διαπράξουν κάποιο έγκλημα γιατί η Τουρκία είναι… Συνταγματικό κράτος.
Εδώ γελάνε και κλαίνε...

Συνταγματικό κράτος, με πολιτικούς κρατούμενους [!]

Το 2015 μια νεαρή Κούρδισα μουσικός, καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλακή, για προώθηση Κουρδικής προπαγάνδας, επειδή δίδασκε δημοτικά Κουρδικά τραγούδια σε παιδιά.

Η Τουρκική αστυνομία δολοφόνησε άλλα δύο παιδιά Κούρδων, κατά την διάρκεια διαδηλώσεων εναντίον της κυβέρνησης, για την σφαγή στην Άγκυρα, ένα εννιάχρονο κοριτσάκι με 3σφαίρες στο κεφάλι και ένα αγοράκι 5 ετών που ήταν στην αγκαλιά της μητέρας του.

Οι Τούρκοι ποτέ δεν άλλαξαν γιατί ποτέ δεν τιμωρήθηκαν.

Σκότωσαν 5 εκατομμύρια Έλληνες, Αρμένιους και Ασσύριους και επιβραβεύτηκαν κρατώντας τις περιουσίες τους. Ειδικά στην περίπτωση των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, του Πόντου και της Ανατολικής Θράκης, η περιουσία που άφησαν πίσω, που υπολογιζόταν σε 100δις δραχμές του 1924, και η μουσουλμανική που ήταν 12δις εξισώθηκαν, με την συμφωνία της Άγκυρας, του Βενιζέλου.

Ο Τούρκος ιστορικός Σαίτ Τσετίνογλου αναφέρει, ότι τουλάχιστον το 30% της σημερινής κινητής και ακίνητης περιουσίας της Τουρκίας, έχει ως βάση της την λεηλασία.

Οι Έλληνες πρόσφυγες δεν πήραν μαζί τους ούτε τα ελάχιστα, καθώς η εθνική τράπεζα κρατούσε το 25% του ποσού που πήραν. Μια ζωή οι τραπεζίτες έλεγχαν αυτόν τον τόπο.

Ποτέ δεν τιμωρήθηκαν οι Τούρκοι για το πογκρόμ εναντίον των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης το 1955, ποτέ δεν τιμωρήθηκαν για την τουρκική εισβολή και κατοχή στην Κύπρο, ποτέ δεν τιμωρήθηκαν για τα 3000 χωριά Κούρδων που έκαψαν, για την καταπίεση που έφτανε μέχρι την απαγόρευση της χρήσης της Κουρδικής γλώσσας δημόσια μέχρι το 1991, για τα 580 παιδιά Κούρδων που είχαν δολοφονηθεί από το 1998 ως το 2014.

Αφού λοιπόν οι Τούρκοι δεν τιμωρήθηκαν ποτέ, γιατί να διστάσουν να συνεργαστούν με την ISIS για να πετύχουν τους σκοπούς τους… τον έλεγχο της Συρίας και την αποτροπή της δημιουργίας κουρδικού κράτους;

Γιατί να μην σκοτώσουν Kούρδους ή συμπαθούντες για να εξολοθρεύσουν το PKK;

Αυτό έκαναν μετά την επίθεση βομβιστή αυτοκτονίας στο Suruc εναντίον εθελοντών που θα πήγαιναν στο Κομπάνι για να βοηθήσουν. Στο ίδιο Κομπάνι που η Τουρκία εμπόδιζε να φτάσει ανθρωπιστική βοήθεια.

Με πρόσχημα ασήμαντες επιθέσεις τους εναντίον του ισλαμικού κράτους, βομβάρδισαν στόχους του PKK σε τρίτο κράτος, το Ιράκ, παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός του Ιράκ διαμαρτυρήθηκε. Σκοτώθηκαν 11άμαχοι. Φυσικά κανείς δεν συγκινήθηκε.

Οι Τούρκοι είναι συνηθισμένοι στο να οργανώνουν προβοκάτσιες, έτσι ξεκίνησε και το πογκρόμ εναντίον των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, με την βόμβα, δήθεν, στο σπίτι του Κεμάλ, που οργανώθηκε από την τουρκική κυβέρνηση, σύμφωνα με τα γερμανικά αρχεία. Οι Έλληνες της Πόλης μειώνονταν κατά τα 10% κάθε χρόνο από το 1922.

Δημιουργήθηκε ένα έκτρωμα, βασισμένο στην εξόντωση 5 εκατομμυρίων γηγενών και στην βίαιη Τουρκοποίηση όσων έμειναν.

Στις περιοχές του Πόντου στάλθηκαν γκρίζοι λύκοι στα σχολεία, ως δάσκαλοι, μέχρι και μαθητές χρησιμοποιούνταν ως καταδότες όσων συμμαθητών τους μιλούσαν Ποντιακά.

Και οι Αλεβήτες, θρησκευτική μειονότητα που υπολογίζονται σε 10-15 εκατομμύρια, κάποιοι δε ισχυρίζονται ότι κομμάτι τους είναι οι εξισλαμισμένοι πληθυσμοί της Μικράς Ασίας, υπέφεραν. Το 93 φανατικοί Ισλαμιστές έκαψαν ζωντανούς 35 καλλιτέχνες, βάζοντας φωτιά σε ξενοδοχείο που φιλοξενούσε φεστιβάλ Αλεβήτικης μουσικής και χορού στην Σεβάστεια. Λέγεται ότι η αστυνομία παρατηρούσε χωρίς να επεμβαίνει. Το 2014 η Τουρκία καταδικάστηκε από το Ευρωπαϊκό δικαστήριο για διακρίσεις στους θρησκευτικούς τους τόπους. Οι κυβερνήσεις της Τουρκίας δεν τους αναγνωρίζουν καν ως θρησκεία, ενώ, όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται, δεν μπορούν να προσληφθούν σε κρατικές δουλειές.

Η δολοφονία του Αρμένιου δημοσιογράφου Χραντ Ντινκ από το βαθύ τουρκικό κράτος, δεν έχει ακόμα κλείσει, ενώ συνελήφθη με την κατηγορία ότι επέδειξε αμέλεια στην πρόληψη της δολοφονίας του Αρμένιου δημοσιογράφου, ο πρώην αρχηγός της αστυνομίας κουρδικής περιοχής.

Το 2014 ο αντιπρόεδρος του φιλοκουρδικού δημοκρατικού κόμματος των λαών, κατήγγειλε ότι Τούρκοι διευκόλυναν τζιχαντιστές να μπουν στην πόλη Κεσσάμπ της Συρίας, που κατοικούσαν Αρμένιοι, Έλληνες και Αλεβήτες, το ίδιο κατήγγειλαν και Αρμένιοι.

Τούρκοι εθνικιστές επιτέθηκαν σε Αρμενικές περιοχές, φωνάζοντας ότι πρέπει να τις μετατρέψουν -τις περιοχές αυτές- σε νεκροταφεία Κούρδων και Αρμενίων.

Σε ότι αφορά την Ελληνική μειονότητα της Κωνσταντινούπολης, το 2010 η εκπομπή 60 λεπτά του Αμερικανικού CBS ασχολήθηκε με τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων, τους βιασμούς, τις κατασχέσεις χριστιανικών ιδιοκτησιών, το κλείσιμο σχολείων και μοναστηριών, την κλειστή σχολή της Χάλκης κατά παράβαση της συνθήκης της Λωζάνης.

Φυσικά, η Ελληνική κυβέρνηση ΔΕΝ ασχολήθηκε. Καμία Ελληνική κυβέρνηση, ποτέ, δεν ασχολήθηκε με το έθνος.

Η ιστορική δικαιοσύνη αργεί αλλά έρχεται.

Κανένα τεχνητό κράτος δεν μπορεί να διατηρηθεί με την βία. Ο ίδιος ο Ερντογάν παραδέχτηκε το 2005 ότι στην Τουρκία ζουν περισσότερες από 30 εθνικές ομάδες.

Η Ρόζα Λούξεμπουργκ που υποστήριζε από το 1922 ότι η Τουρκία δεν μπορεί να αναγεννηθεί, σαν σύνολο, γιατί αποτελείται από διαφορετικές χώρες, θα επιβεβαιωθεί έστω και αργά και με μεγάλο τίμημα για τις εθνότητες που πλήρωσαν ιδεοληψίες και συμφέροντα, που επέβαλαν την κυριαρχία μιας τεχνητής μειοψηφίας πάνω στην πλειοψηφία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail