ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΥΣΗ από το να περιπολούμε παρέα στο Αιγαίο - Να στείλουμε στρατό στη Μικρασία!

Του Στρατή Μαζίδη

Αφόρητη πίεση ασκείται από το Βερολίνο στην ελληνική κυβέρνηση να «συνεργαστεί» με την Τουρκία στο θέμα του περιορισμού των μεναστατευτικών ροών πραγματοποιώντας κοινές περιπολίες στο Αιγαίο!

Είναι πραγματικά απορίας άξιον πως σε μια στιγμή κατά την οποία η Τουρκία βρίσκεται στο καναβάτσο, έρχεται η Γερμανία να της απλώσει το χέρι.

Το λυπηρό είναι ότι αρχίζουν να ακούγονται φωνές και να καταγράφονται απόψεις οι οποίες υποστηρίζουν ότι το Βερολίνο μεθοδεύει μια συμφωνία για το χρέος έναντι του προσφυγικού.

Ας δεχθούμε όμως έστω για λίγο, ότι πράγματι το Βερολίνο έχει "καλές" και "αγαθές" προθέσεις και του διαφεύγει ότι η Τουρκία είναι αυτή που μας φέρνει τις καραβιές των παρανόμων μεταναστών και των προσφύγων αλλά και το ότι εποφθαλμιά να βάλει πόδι στο Αιγαίο. Κι ας παραβλέψουμε το πόσο γρήγορα ο Ερντογάν απάντησε θετικά στη γερμανική πρόταση.

Γιατί να περιπολούμε στο Αιγαίο;

Τι θα πετύχουμε;

Έστω ότι σκάφη της ελληνικής και τουρκικής ακτοφυλακής εντοπίζουν φουσκωτά με παράνομους μετανάστες μέσα στη θάλασσα, τι θα κάνουν; Θα τα εμβολίσουν; Κι αν οι επιβαίνοντες σκάσουν τη βάρκα και βρεθούν στο νερό; Δε θα τους διασώσουν ως ναυαγούς;

Και για ποιο λόγο να αφήνουμε το πρόβλημα να εξελίσσεται μέχρι του σημείου να ξεκινήσει ο πλους ο οποίος μάλιστα εγκυμονεί θανάσιμους κινδύνους για τους επιβαίνοντες;

Υπάρχει καλύτερη λύση.

Περιφρούρηση κι αστυνόμευση στην αφετηρία του προβλήματος όπου όπως η εμπειρία διδάσκει, η κυρίαρχη χώρα αποδεικνύεται ανεπαρκής.

Να αποβιβαστεί λοιπόν ο ελληνικός στρατός στα Μικρασιατικά Παράλια για να συνδράμει τα τουρκικά σώματα ασφαλείας ώστε να μην επιβιβάζονται σε φουσκωτά, ξύλινα και κάθε είδους πλοιάρια.

Προτρέπουμε την ελληνική κυβέρνηση να θέσει την πρόταση στο τραπέζι. Αν πράγματι κάποιοι επιθυμούν το δραστικό περιορισμό του προβλήματος, αυτή είναι η μόνη ρεαλιστική πρόταση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail