ΠΡΟΣΔΕΘΕΙΤΕ! Σε μόλις 22 ημέρες, 934 επιθέσεις, 819 κατεστραμμένοι στόχοι από τη Ρωσική Αεροπορία

Του Στρατή Μαζίδη

Από την αρχή των επιχειρήσεων της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας στη Συρία, στις 30 Σεπτεμβρίου, έχουν πραγματοποιηθεί 934 επιδρομές ενώ κατεστράφησαν συ συνολικά 819 τρομοκρατικές εγκαταστάσεις όπως ανακοίνωσε το Ρωσικό Γενικό Επιτελείο την Πέμπτη.

Όπως δήλωσε ο  επικεφαλής της Διεύθυνσης Επιχειρήσεων του Γενικού Επιτελείου, Andrey Kartapolov, οι τρομοκράτες στη Συρία έχουν χάσει τις επιθετικές τους δυνατοτήτες και εγκαταλείπουν μαζικά τη χώρα καταφεύγοντας στην Τουρκία και την Ιορδανία.

Την ίδια στιγμή ο συριακός στρατός συνεχίζει την επίθεσή του στις επαρχίες του Χαλεπίου, της Λατάκια, του Ιντλίμπ, της Χομς και στη Δαμασκό, όπου ο Andrey Kartapolov σχολίασε:

«Οι πολεμικές επιχειρήσεις που διεξάγονται γύρω από αυτές τις τοποθεσίες σε σημεία που δεν επιχειρεί η ρωσική αεροπορία, ο συριακός στρατός χρησιμοποιεί βαρύ πυροβολικό».

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί η ποιοτική διαφορά ανάμεσα στη Ρωσία και το Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ. Όπως έχουμε αναφέρει και παλαιότερα στη Freepen.gr αναμεταδίδοντας δηλώσεις πιλότων των ΗΠΑ όπου παραδέχονταν πως επιτίθενται σε αμμόλοφους, ο Kartapolov δήλωσε πως τα Sukhoi έπληξαν μιας στρατηγικής σημασίας γέφυρα στον ποταμό Ευφράτη στην επαρχία Ντέιρ αλ-Ζορ κόβοντας τη γραμμή ανεφοδιασμού σε άνδρες για την ISIL από το Ιράκ.

Ο Kartapolov αναφέρει ότι «ένα βασικό μέρος της εφοδιαστικής αλυσίδας είναι μια γέφυρα κατά μήκος του ποταμού Ευφράτη στην περιοχή του Ντέιρ αλ-Ζορ. Σήμερα, ρώσοι πιλότοι πραγματοποίησαν χειρουργικό χτύπημα σε αυτή ώστε να καταστεί αδύνατη η χρήση της από τους τρομοκράτες».

Σύμφωνα με τον Kartapolov, αυτή η γραμμή τροφοδοσίας από το Ιράκ εντοπίστηκε από ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη υπογραμμίζοντας πως εκείνη η περιοχή τελεί υπό τον πλήρη έλεγχο των τζιχαντιστών σύμφωνα με τους αμερικάνους.

Μια άλλη επίδραση των ρωσικών βομβαρδισμών είναι πως αρκετοί κατά τόπους οπλαρχηγοί επικοινωνούν με το συριακό στρατό, προτείνοντας τοπικές συμφωνίες κατάπαυσης του πυρός και  διαπραγματεύσεις.

Επιπλέον όπως ανακοίνωσε ο Kartapolov το Ισλαμικό Κράτος έχει σταματήσει τις βομβιστικές επιθέσεις στη Δαμασκό υπό την πίεση της επίθεσης από τα κυβερνητικά στρατεύματα της Συρίας.

Τέλος ο ρώσος ανώτερος αξιωματικός ανέφερε ότι παρά την «ξεροκέφαλη αντίσταση των ανταρτών, η περικύκλωσή τους συνεχίζεται σταθερά, με τον κλοιό να σφίγγει και το ένα μπλοκ να απελευθερώνεται μετά το άλλο».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail