Μετά ανόμων ελογίσθη ο Aρχιεπίσκοπος


Του Στρατή Μαζίδη

Μετά την απομάκρυνση εκ της κάλπης ουδέν λάθος αναγνωρίζεται, συνέστησε στον ελληνικό λαό ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος συμβουλεύοντας το λαό να συνεχίσει να ανέχεται την παρούσα κατάσταση.

Πρώτη φορά βλέπουμε τόσο ενδοτικό ιερατείο, νωθρό και οκνηρό.

Άλλωστε δεν πάει αρκετός καιρός από όταν ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος αντί να κηρύττει το μήνυμα του Ευαγγελίου μέσα στον ιερό ναό, ανέλυε γιατί στο Δημοψήφισμα θα ψήφιζε ΝΑΙ με οικονομικές θεωρίες για το ευρώ.

Πρόκειται για εκείνο το Δημοψήφισμα όπου ο λαός ήξερε πολύ καλά τι ψήφιζε και τι απέρριπτε παραμερίζοντας ακόμη κι εκείνους που του έλεγαν να ενδώσει, ωστόσο αν και πρόσεξε στην κάλπη, άλλο έριξε και διαφορετικό του προέκυψε.

Ο αρχιεπίσκοπος λησμονεί οτι η Χριστιανοσύνη είναι μια θρησκεία αγώνα και πολέμου ενάντια στους κοσμοκράτορες του κόσμου τούτου. Δεν το λέω εγώ αλλα ο Απόστολος των Εθνών, Παύλος!

Ο Ιερώνυμος προτείνει μέσω του "ας προσέχατε", την υποταγή και την αποδοχή μιας μαύρης μοίρας. Κανένας φλογερός λόγος, καμία ελπίδα, ουδεμία διέξοδος!

Συμβιβαστείτε με τον ΕΝΦΙΑ, το δεσμευμένο βιος σας, την ανεργία, το πλαστικό χρήμα, την κατάλυση της ελευθερίας σας, το θάνατο των ονείρων σας. Υποταχθείτε! Παραδοθείτε!

Τι κι αν ο Χριστός με τη θυσία Του, εποίησε τα πάντα καινά; Ο αρχιεπίσκοπος συμβιβάζεται με το κενό κατεστημένο συντρώγοντας με έναν πρωθυπουργό ο οποίος ξεγέλασε τον ελληνικό λαό, τον παρέσυρε στον όλεθρο και την ολική καταστροφή...

Μετά ανόμων λοιπόν ελογίσθη ο αρχιεπίσκοπος... Δίχως να οδηγηθεί σιδηροδέσμιος...

Ωστόσο ο ένας εκ των ανόμων πάνω στο σταυρό μετεμελήθη. Άρα πάντα υπάρχει χρόνος για διορθωτική πορεία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail