Προετοιμαστείτε: έρχονται δύο ΕΝΦΙΑ νέοι φόροι!


Του Θεόδωρου Σκυλακάκη

Τι μάθαμε από τις τοποθετήσεις του κ. Βαρουφάκη στο Eurogroup. Ότι μεταξύ άλλων έχει υποσχεθεί νέα φορολογικά έσοδα στους εταίρους μας ύψους 5,5 δις ευρώ. Αναφέρει συγκεκριμένα:

"Μέχρι 5,5 δις αναμένονται εντός του έτους με βάση την ισχυρή προσπάθεια (α) κατά του παραεμπορίου, φοροδιαφυγής και διαφθοράς, (β) καλύτερου ελέγχου του transfer pricing εταιριών που είναι ενεργές στο εξωτερικό, (γ) αναθεώρηση της διαδικασίας ρύθμισης παλαιότερων οφειλών, (δ) πιο προοδευτικής φορολογικής κλίμακας των περισσότερο εύπορων".

Από το απόσπασμα αυτό μην δίνετε τόση σημασία στο από που νομίζει ότι θα τα πάρει. Το τελικό νούμερο έχει σημασία. Τα 5,5 δις αντιστοιχούν σε δύο ΕΝΦΙΑ. Για να καταλάβετε όλα τα έσοδα από το φόρο εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων είναι 11 δις. Όλα τα φορολογικά έσοδα μαζί είναι 45 δις. Αν ο κ. Βαρουφάκης αποτύχει να τα πάρει από την φοροδιαφυγή (ήμουνα νιός και γέρασα), από τη διαφθορά (πάλι ήμουνα νιος και γέρασα), από το παραεμπόριο και το λαθρεμπόριο (με ποιους μηχανισμούς, όταν τίποτε δεν έχει γίνει για τη διαφθορά εντός της δημόσιας διοίκησης που είναι θεμελιώδης αδυναμία του μηχανισμού ελέγχου) -όπως η κοινή λογική λέει ότι θα αποτύχει- η υπόσχεση που δίνει θα παραμείνει.

Θα έρθουν λοιπόν "οι θεσμοί" (όπως θα λέμε την τρόικα για να φτιάξουμε άλλη μια "βρώμικη" λέξη) και θα πούνε: "5,5 δις δεν είπες; Φέρε τα τώρα. Από που δεν με ενδιαφέρει. Κόψε το λαιμό σου".

Και μαντέψτε ποιου ο λαιμός θα κοπεί. Των γνωστών υποζυγίων. Ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται μεγαλύτερο κράτος και ευλόγως θέλει περισσότερους φόρους από μια οικονομία όμως που θα συρρικνώνεται, αφού ο μικρότερος ιδιωτικός τομέας που είναι ημιθανής, θα οδηγηθεί σε πλήρη εξόντωση.

Τι μπορούμε να κάνουμε. Εμείς που παλεύουμε μια ζωή για λιγότερους φόρους και μικρότερο κράτος θα συνεχίσουμε την πολιτική μας μάχη. Και θα προσπαθήσουμε να πείσουμε και τους πολίτες και τις άλλες πολιτικές δυνάμεις που αντιλαμβάνονται ότι η εξόντωση του ιδιωτικού τομέα είναι εθνικό και κοινωνικό έγκλημα, για να υπάρξει το ταχύτερο δυνατό μια συντεταγμένη εναλλακτική απάντηση στην φορολογική λαίλαπα που έρχεται.

Κατά τα άλλα οι μισοί περίπου συνταξιούχοι που βγήκαν στη σύνταξη τον Φεβρουάριο ήταν από 25 έως 60 ετών. Ζωηροί και κοτσονάτοι. Αποθεματικά για τις συντάξεις τους το ασφαλιστικό σύστημα μας λέει ο κ. Ρωμανιάς δεν έχει. Οπότε φόροι, φόροι, φόροι...
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail