Δήλωση ΒΟΜΒΑ του Μπάιντεν: Για την αύξηση της ISIL φταίνε οι σύμμαχοί μας και η μανία τους να ρίξουν τον Ασαντ!

Στρατής Μαζίδης

Πρωτοφανής ήταν η δήλωση που έκανε ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν μιλώντας στο Φόρουμ "John F. Kennedy Jr" που έλαβε χώρα στο Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, την Πέμπτη.

Ο Μπάιντεν κατηγόρησε τους βασικούς συμμάχους της Αμερικής στη Μέση Ανατολή ότι επέτρεψαν την άνοδο του ισλαμικού κράτους (IS), λέγοντας πως υποστήριξαν εξτρεμιστές με χρήματα και όπλα στην προθυμία τους να ανατρέψουν τον Ασαντ στη Συρία.

«Οι σύμμαχοί μας στην περιοχή ήταν μεγαλύτερο πρόβλημά μας στη Συρία», είπε, εξηγώντας ότι η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ήταν «τόσο αποφασισμένες να ανατρέψουν τον Ασαντ" ώστε κατά μία έννοια ξεκίνησαν έναν πόλεμο σουνιτών-σιιτών χύνοντας «εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια και δεκάδες χιλιάδες τόνους όπλων» προς όποιον ήταν πρόθυμος να πολεμήσει τον Ασαντ.

«Και δεν θα μπορούσαμε να πείσουμε τους συμμάχους μας να σταματήσουν να τους προμηθεύουν», συμπλήρωσε ο Μπάιντεν διαχωρίζοντας έτσι τις ΗΠΑ από τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία.

"Το αποτέλεσμα μιας τέτοιας πολιτικής σήμερα είναι πιο ορατό" προσέθεσε αναφερόμενος στην ενίσχυση ομάδων όπως η Al-Nusra Front και η Αλ-Κάιντα.

Ο Μπάιντεν σημείωσε πως οι ΗΠΑ δεν μπορούν και πάλι να επιτεθούν σε ένα μουσουλμανικό έθνος και πως στη συμμαχία χρειάζεται ένα σουνίτικο έθνος ώστε να επιτεθεί στη σουνίτικη οργάνωση της ISIL. Συμπλήρωσε ότι αυτός δεν μπορεί να είναι ένας πόλεμος μόνο των ΗΠΑ.

Οι ΗΠΑ «προφανώς» δε φέρουν καμία απολύτως ευθύνη!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail