Έγκλημα πολέμου στο Ντόνετσκ. Οι ναζί άνοιξαν πυρ σε βάρος σχολείου την πρώτη ημέρα που άνοιξε - ΦΩΤΟ

Στρατής Μαζίδης

Δεν έχει φραγμούς στους στόχους του ο ουκρανικός στρατός που σήμερα με τα πυρά του παραλίγο να γράψει μια ακόμη μαύρη σελίδα στον πόλεμο της ανατολικής Ουκρανίας.

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τραυματίστηκαν όταν ο ουκρανικός στρατός έβαλε κατά ενός σχολείου και μιας στάσης λεωφορείου.

Από τους νεκρούς, οι δύο ήταν μέσα στο σχολείο και οι εννέα στη στάση του λεωφορείου σύμφωνα με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, Andrey Purgin.

Από καθαρή σύμπτωση δεν υπάρχουν παιδιά ανάμεσα στα θύματα καθώς τη στιγμή της επίθεσης, εβδομήντα παιδιά βρίσκονταν στο σχολείο το οποίο εκκενώθηκε βιαστικά και τελικά καταστράφηκε από την επίθεση.



Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, περιγράφει την επίθεση ως μια κυνική και κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

«Ο συγκεκριμένος κυνισμός αυτού του βομβαρδισμού είναι το γεγονός ότι σήμερα ήταν η πρώτη μέρα των παιδιών στο σχολείο. Και σε αυτήν την ημέρα, το πυροβολικό τους στόχευσε άμεσα. Αυτά είναι κραυγαλέα, ανυπόφορα πράγματα" δήλωσε ο διαμεσολαβητής του ΥΠΕΗ για τα ανθρώπινα, Konstantin Dolgov.

* απόδοση για τη Freepen.gr από το RT

Δεν ουκρανικές πηγές επιβεβαίωσαν την πληροφορία ακόμη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail