ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ κλικάμωση στα Ιεροσόλυμα. Έκλεισε το τέμενος του Αλ Ακτσά. «Κήρυξη πολέμου» λέει ο Αμπάς

Του Στρατή Μαζίδη

Το Τζαμί Αλ-Ακσά στην Ιερουσαλήμ κλείνει για πρώτη φορά μετά το 1967 για όλους τους προσκυνητές με τον παλαιστίνο ηγέτη Μαχμούντ Αμπάς να μιλά για «κήρυξη πολέμου».

Το τέμενος θα παρεμείνει κλειστός μέχρι νεωτέρας διαταγής για όλους σύμφωνα με τον υπουργό δημόσιας ασφάλειας του Ισραήλ ενώ διετάχθη ήδη αύξηση των αστυνομικών δυνάμεων για ενίσχυση των περιπολιών στα Ιεροσόλυμα.

Οι Παλαιστινιακές μιλούν για «επικίνδυνη και κραυγαλέα πρόκληση» που θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη ένταση και αστάθεια σε μια ήδη ασταθή κατάσταση.

«Αυτή η επικίνδυνη ισραηλινή κλιμάκωση είναι μια κήρυξη πολέμου στον παλαιστινιακό λαό και τους ιερούς τόπους του αραβικού κι ισλαμικού έθνος» σχολίασε ο εκπρόσωπος του Αμπάς, Ναμπίλ Αμπού Ρουντέινα θεωρώντας ως υπεύθυνη την ισραηλινή κυβέρνηση.

Ο διευθυντής του τζαμιού, Ομάρ Αλ-Κισβάνι χαρακτήρισε την απόφαση επικίνδυνη και παράλογη σε δηλώσεις στο RT υπσοτηρίζοντας πως αυτό θα οδηγήσει σε αποσταθεροποίηση και την ενίσχυση των εντάσεων όχι μόνο στην Ιερουσαλήμ, αλλά σε ολόκληρη την περιοχή.

Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι σύμφωνα με εσχατολογικές προφητείες της Εκκλησίας, το τέμενος αυτό κάποια στιγμή θα καταστραφεί ώστε να ανεγερθεί ο τρίτος ναός του Σολομόντα, στα θεμέλια του οποίου βρίσκεται τώρα το τζαμί, και να ακολουθήσουν τα γεγονότα.

Οψόμεθα...
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail