ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΒΙΝΤΕΟ - Ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο κάνει δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου

Στρατής Μαζίδης

Το ρωσικό  πυρηνικό υποβρύχιο Γιούρι Ντολγκορούκι (Κ-535) τύπου Borey πραγματοποίησε με επιτυχία δοκιμή εκτόξευσης ενός βαλλιστικού πυραύλου Bulava όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Αμυνας.

Ο βαλλιστικός πύραυλος εκτοξεύθηκε από μία βυθισμένη θέση και με τους 16 πυραύλους πάνω στο σκάφος κατά τη διάρκεια της δοκιμής.

 
Η δοκιμή έγινε την Τετάρτη. Όλες οι κεφαλές του Bulava χτύπησε το πεδίο βολής Kura στην χερσόνησο Καμτσάτκα στη ρωσική Άπω Ανατολή, σύμφωνα με το υπουργείο.

Η υπηρεσία τύπου του ρωσικού στρατού χαρακτήρισε όλες τις ενέργειες και  τους χειρισμούς του κυβερνήτη και του πληρώματος του σκάφους ως επαγγελματικές και υπεύθυνες.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή ήταν η πρώτη φορά που μια τέτοια δοκιμή πραγματοποιήθηκε με ένα πλήρες φορτίο πυραύλων Bulava σε υποβρύχιο, όπως ενημερώνει το ΙΤΑR TASS.

Με βεληνεκές 10.000 χιλιόμετρα, οι Bulavas είναι σε θέση να μεταφέρουν 10 υπερηχητικές, μεμονωμένα καθοδηγούμενες, ευέλικτες πυρηνικές κεφαλές με απόδοση 100-150 χιλιάδες τόνους η κάθε μία.

Τα υποβρύχια τύπου Borey έχουν σχεδιαστεί για να καταστούν η ραχοκοκαλιά της από θαλάσσης αποτρεπτικής δύναμης σε περίπτωση πυρηνικής απειλής και έως το 2020 εκτιμάται ότι η Ρωσική Ομοσπονδία θα διαθέτει οκτώ σκάφη αυτού του είδους.



* απόδοση για τη Freepen.gr από το RT
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail