ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: η αλήθεια φανερώθηκε πριν το τέλος του έτους...

SON OFEON

Μεταφρασμένο απόσπασμα από τις παρατηρήσεις του Jeroen Dijsselbloem μετά το Eurogroup της 12.9.2014:

.....
Ελλάδα  
'Οσον αφορά την Ελλάδα ενημερώθηκαμε για την κατάσταση του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής ενόψει της πέμπτης επανεξέτασης, η οποία έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει πριν από το τέλος του τρέχοντος μηνός. 

Τα θεσμικά όργανα της τρόικας και οι ελληνικές αρχές είχαν χρήσιμες συζητήσεις στο Παρίσι για να προετοιμαστεί το έδαφος για την αναθεώρηση αυτή.

 Μόλις τα αποτελέσματα της αναθεώρησης αυτής καταστούν σαφή, το Eurogroup θα επανέλθει στο θέμα αυτό και θα αρχίσει να συζητά μια σειρά από αλληλένδετα ζητήματα όπως οι ρυθμίσεις που θα τεθούν σε ισχύ μόλις το τρέχον πρόγραμμα λήξει, που θα γίνει στο τέλος του έτους.


'Οπως όλοι γνωρίζουμε κυβερνητικό κλιμάκιο μετέβη στο Παρίσι για να μιλήσει με την τρόικα.
Για τις συνομιλίες δεν υπήρξε σοβαρή ενημέρωση, αλλά μόνο διαρροές στον τύπο ότι δήθεν συζητούσε η συγκυβέρνηση φορολογικές ελαφρύνσεις και έναρξη διαπραγματεύσεων για μέτρα , που θα κάνουν το χρέος βιώσιμο.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο επέστρεψε και όπως αποδείχθηκε οι φορολογικές ελαφρύνσεις δεν έγιναν δεκτές και δεν ανακοινώθηκαν αρμοδίως στη ΔΕΘ.

Υπήρξε μία ακόμη διαρροή που παρουσίαζε ότι δήθεν θα γινόταν συνάντηση στην Ουάσιγκτον τον Νοέμβριο για την διαγραφή ή την συζήτηση του βιώσιμου του χρέους.

Η διαρροή αυτή διαψεύσθηκε επίσημα από εκπρόσωπο του ΔΝΤ στις 11 Σεπτεμβρίου.
Το ΔΝΤ δεν θέλει να δεσμευθεί σε μέτρα πριν από τους Ευρωπαίους.
Το ερώτημα λοιπόν παραμένει.

Τι αποφασίσθηκε στο Παρίσι και γιατί έγινε η συνάντηση?

H μεγάλη αποκάλυψη λοιπόν έγινε στις 12 Σεπτεμβρίου από τον Jeroen Dijsselbloem στο τέλος της ομιλίας του.

Το κλιμάκιο της τρόικας θα έρθει λίγο πριν το τέλος του Σεπτεμβρίου, θα ελέγξει τι έχει γίνει ως τώρα και το πρόγραμμα θα λήξει (πρόωρα) στο τέλος του έτους για τους Ευρωπαίους.

Μετά από την παραπάνω αποκάλυψη είναι φανερό ότι μετά το Παρίσι και το ΔΝΤ αναμένεται να αποσυρθεί οριστικά από το πρόγραμμα και όλες οι μεταγενέστερες ρυθμίσεις θα συμφωνηθούν στο Eurogroup.

Σημειώνεται ότι το ΔΝΤ έχει από το 2012 συμφωνήσει με τους Ευρωπαίους ότι το Ελληνικό χρέος με ενέργειες τους θα πέσει ως το 2020 στο 124% του ΑΕΠ και κάτω από 110% το 2022.

Η Ελλάδα όμως σε συμπαιγνία με τους Ευρωπαίους προσέφυγε πρόσφατα στις αγορές με έκδοση ομολόγων και αύξησε περαιτέρω  το χρέος της  ως προς το ΑΕΠ.

Μία παρόμοια πορεία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από το ΔΝΤ, ούτε όμως και κάποιο άλλο δάνειο από τους Ευρωπαίους με λήξη μετά το 2020, καθώς αυξάνει το ποσοστό του χρέους προς το ΑΕΠ.

Eίναι μάλλον λογικά αναμενόμενο  ότι άλλα χρήματα δεν πρόκειται να καταβληθούν από το ΔΝΤ προς την χώρα μας, αν δεν συμφωνηθούν πρώτα οι λεπτομέρειες στο Eurogroup  για πραγματική διαγραφή χρέους μετά τον Δεκέμβριο του 2014.

Ο λόγος που η συγκυβέρνηση παρά το μεγάλο πολιτικό κόστος επιμένει στην είσπραξη του ΕΝΦΙΑ  είναι γιατί θέλει  να καλύψει λογιστικά  το πενταετές ομόλογο από τις αγορές, που συνήψε πρόσφατα και λήγει το 2019 (πενταετές).

Επειδή όμως ο ΕΝΦΙΑ δεν πρόκειται να εισπραχθεί μετά τις δηλώσεις του κου Τσίπρα για κατάργηση του φόρου στην ΔΕΘ  (αυτο θα διαπιστωθεί καθαρά στο τέλος Σεπτεμβρίου, που λήγει η πρώτη δόση)  η συγκυβέρνηση πλέον δεν έχει άλλη επιλογή από το να επιταχύνει τις εξελίξεις για πρόωρες εκλογές πριν το τέλος Σεπτεμβρίου...

Η συνάντηση έγινε στο Παρίσι για να υπογραμμισθεί  στους Ευρωπαίους ότι το ΔΝΤ δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα, αν δεν δεσμευθούν οι Ευρωπαίοι για κάποια μορφή διαγραφής χρέους. Τέτοια δέσμευση δεν υπήρξε και η αντιπροσωπεία επέστρεψε άπρακτη.

Οι 'Ελληνες αξιωματούχοι πήγαν στο Παρίσι για να μην διαρρεύσουν οι λεπτομέρειες των συνομιλιών και αποκαλυφθεί το "μεγάλο μυστικό".

Το μόνο ερώτημα που απομένει να απαντηθεί είναι με ποιά επίκληση θα προκληθούν οι πρόωρες εκλογές.

Θα υπάρξει διπλωματική ασθένεια ή πτώση του πρωθυπουργού κου Σαμαρά?

Οι βουλευτές της ΝΔ έχουν μήπως ενημερωθεί και αυτοί για το μεγάλο μυστικό και για τον λόγο αυτό υβρίζουν τον κο Χαρδούβελη ή συναισθάνονται υποσυνείδητα ότι κάτι δεν πάει καλά?

Κάτι μου λέει ότι θα το μάθουν από τους δημοσιογράφους πριν αποκαλυφθεί ο άδειος 'Μακεδονικός" τάφος της Αμφίπολης ...



Η ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ  ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail