Παγκόσμιο και πανελλαδικό ρεσιτάλ υποκρισίας με τους αποκεφαλισμούς της ISIL

2004 - η εκτέλεση του Νικ Μπεργκ στο Ιράκ
Του Στρατή Μαζίδη

Πρώτο θέμα παγκοσμίως και στα δικά μας γνωστά ΜΜΕ ο αποκεφαλισμός του αμερικανού φωτορεπόρτερ James Foley. Τι περίεργο πράγμα, τρία χρόνια τώρα σε εκείνη τη μαρτυρική περιοχή τα κεφάλια πέφτουν βροχή αλλά κανείς δεν το είχε αντιληφθεί εκτός από ορισμένους γραφικούς που προκύψαμε στην πορεία.

Ήδη από το 2011 επανήλθαν τα μεσαιωνικά μαρτύρια. Όταν ακόμη δεν υπήρχε ισλαμικό χαλιφάτο και ISIL. Όταν έπαιρνε κεφάλια ο FSA, η ένοπλη πτέρυγα του Syrian National Coalition αυτών δηλαδή υπέρ των οποίων τάχθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος όντας ένας από τους ελάχιστους που πέρυσι τέτοιες ημέρες συντασσόταν με την στρατιωτική επέμβαση σε βάρος του Ασαντ.

Τώρα ανακάλυψαν τους αποκεφαλισμούς. Εκατοντάδες κεφάλια έχουν πέσει σε αυτά τα τρία χρόνια. Χώρια τους ακρωτηριασμούς και τις σταυρώσεις.

Τώρα τι άλλαξε; Οι άλλοι δεν είχαν ψυχή, γυναίκες και παιδιά; Ή επειδή ζούσαν εκεί ήταν ένοχοι για αυτό;

Το κακό όμως φαινόταν από παλιά. Ήδη από το 2004 όταν κάποιοι αμερικανοί πήγαιναν στο βομβαρδισμένο Ιράκ να στήσουν δουλειές και κάποιοι όπως το παληκάρι της φωτογραφίας, ο Νικ Μπεργκ έχασαν τα κεφάλια τους.


Το συγκεκριμένο παιδί, ήταν, νομίζω, και το πρώτο θύμα. Θυμάμαι πόσο είχα σοκαριστεί βλέποντας τότε την εκτέλεσή του. Ακούγοντας το ουρλιαχτό του.

Μόνος, αβοήθητος, σε μια αίθουσα με 5-6 μασκοφόρους διότι τόσοι φαίνεται πως χρειάζονταν για να τον σφάξουν.

Αντίποινα στα βασανιστήρια του Αμπου Γκράιμπ.

Κανείς όμως τότε δεν πήρε σοβαρά ότι κάποιοι ήταν ικανοί να διαπράξουν τέτοια εγκλήματα. Αυτοί οι άνθρωποι της φωτογραφίας ήταν τα σπάργανα της ISIL.

Όλα αυτά είναι το αποτέλεσμα της επέμβασης της Δύσης σε ένα τόπο όπου δεν είχε λόγο να παρέμβει. Όλες αυτές οι χώρες της Ανατολής, μιας άλλης κουλτούρας και πολιτισμού, ζούσαν και δε μας ενοχλούσαν.

Είναι όπως όταν πειράζεις ένα άγριο μελίσσι. Έρχεται και σε ξεσκίζει. Αυτό συμβαίνει και τώρα.

Τα αμερικανικά πειραμάτα έκαναν άνω κάτω μια τεράστια γεωγραφική περιοχή. Κανείς δε γνωρίζει πότε και αν, θα υπάρξει πάλι κάποια ισορροπία όπως τα προηγούμενα χρόνια.

Το μόνο που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι το απύθμενο μίσος και η αυστηρή προειδοποίηση του χαλδαίου καθολικού αρχιεπισκόπου Νόνα που προτρέπει την Ευρώπη και τη Δύση γενικά να δράσουν χθες!

Διαφορετικά θα πέσουν κεφάλια. Και δυστυχώς όχι εκείνα τα οποία έλαβαν τις εγκληματικές αποφάσεις των περασμένων ετών και δεκαετιών.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail