Μειώθηκε ο πληθυσμός της Ελλάδας. Κλείνουμε κι επίσημα το μαγαζί. Αντίο πατριώτες

Του Στρατή Μαζίδη

Εκτρώσεις, αυτοκτονίες, ζευγάρια που δεν παντρεύονται, παιδιά που δεν υπάρχουν στα όνειρα μας για το μέλλον. Και όλα αυτά που μελλοδραματικά περιγράφαμε στα κείμενά μας αποτυπώνονται πλέον σε νούμερα. Ψύχρα νούμερα που αυτή τη φορά λένε την αλήθεια!


Την 1/1/2014 ο πληθυσμός της χώρας μειώθηκε στα 10,992 εκατομμύρια σε σχέση με τα 11,062 εκατομμύρια την αντίστοιχη περίοδο του 2013 όπως μαρτυρούν τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

Οι θάνατοι πήραν κυριολεκτικά σημαντικό κεφάλι από τις γεννήσεις. 112.100 έναντι 94.100 γεννήσεων.

Μια διαφορά 18.000 ανθρώπων. Δηλαδή μια μικρή πόλη εξαφανίστηκε σε μόλις ένα χρόνο. Πέρυσι υπήρχε. Φέτος δεν υπάρχει. Τσαφ! Έγινε καπνός.

Και του χρόνου; Άλλη μια πόλη θα εξαφανιστεί.

Σαν τα λαμπόνια ενός χριστουγεννιάτικου δένδρου που αρχίζουν να καίγονται ένα ένα μέχρι που στο τέλος το πετάς.

Όπως καπνό και ιστορία θα αποτελέσουμε κι εμείς που με τις επιλογές μας σε προσωπικό και πολιτικό επίπεδο πήραμε φαίνεται απόφαση να αποδεχθούμε την τρέχουσα μοίρα μας, αυτή που δε διαλέξαμε και να το κλείσουμε το μαγαζί.

Κρίμα. Σε ένα ιστορικό λαό θα άξιζε τουλάχιστον ένα καλύτερο τέλος αν δεν μπορούσε να συνεχίσει να γράφει ιστορία.

Κρίμα. Χαμένη μάχη είναι μόνο αυτή που δε δόθηκε ποτέ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail