Μια ανάσα από την εισβολή στη Γάζα. Εντολή εκκένωσης από τον Ισραηλινό Στρατό. 81 νεκροί και 500 τραυματίες

Στρατής Μαζίδης

Τουλάχιστον 22 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, έχασαν τη ζωή τους μετά τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας για τρίτη συνεχόμενη ημέρα.

Ο αριθμός πλέον των νεκρών αγγίζει τους 81 σύμφωνα με το RT ενώ όπως διαβάζουμε στο PressTV
οι φονικές επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν στην πόλη της Χαν Γιούνις και το στρατόπεδο προσφύγων Nusseirat στην κεντρική Γάζα.

Πηγές αναφέρουν ότι τουλάχιστον 500 Παλαιστίνιοι έχουν επίσης τραυματιστεί από τις επιθέσεις.

Οι απώλειες αυτές ήρθαν ως αποτέλεσμα μετά την απόφαση του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ, Benny Gantzγια την αποστολή χερσαίων δυνάμεων στη Γάζα.

Σύμφωνα με τον Παλαιστίνιο Υπουργό Δημοσίων Έργων και Στέγασης Mofeed al-Hasayneh, περίπου 50 σπίτια καταστράφηκαν και 1.700 υπέστησαν ζημιές μόνο στις 8 Ιουλίου.

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας Μαχμούντ Αμπάς κατηγόρησε το Ισραήλ για τη διάπραξη γενοκτονίας στη Λωρίδα της Γάζας:


"Είναι γενοκτονία. Η θανάτωση ολόκληρων οικογενειών είναι γενοκτονία από το Ισραήλ κατά του παλαιστινιακού λαού μας"

Επίσης, δεκάδες ρουκέτες από τη Γάζα είχαν ως στόχο παράνομους οικισμούς ισραηλινών οικισμών και των πόλεων βαθιά μέσα στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη. Εκτοξεύθηκαν περί τις 100 ρουκέτες, γεγονός που εκτιμάται πως δεν έχει πληγεί το οπλοστάσιο της Χαμάς.

Το θέμα αναμενόταν να απασχολήσει σήμερα εκτάκτως και το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.


Λίγο νωρίτερα σήμερα, ο Ισραηλινός Στρατός ενημέρωσε 100.000 Παλαιστίνιους άμαχους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στα χωριά της βόρειας Γάζας (Beit Lahiya, Beit Hanoun, Greater Ibsen και Smaller Ibsen) και να κατευθυνθούν δυτικά έως τις ακτές ώστε να απομακρυνθούν από τον κίνδυνο. Αυτή η οδηγία εκδόθηκε λίγο μετά την ειδική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου Ισραηλινών που θεώρησε ότι η στρατιωτική εισβολή του Ισραήλ στη Γάζα είναι προ των πυλών. 

Αξίζει να αναφερθεί πως ο αποκλεισμός της Γάζας ήδη από τον Ιούνιο του 2007 έχει προκαλέσει μια μείωση του βιοτικού επιπέδου, ​​πρωτοφανή επίπεδα της ανεργίας και φτώχειας.

πηγές: RT, debka, pressTV
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail