Η ISIL ανακοίνωσε τη δημιουργία του Ισλαμικού Χαλιφάτου!

Του Στρατή Μαζίδη

Οι τζιχανιστές της ISIL ανακοίνωσαν τη δημιουργία του Ισλαμικού Χαλιφάτου στις περιοχές τις οποίες ελέγχουν, δηλαδή από τη Ντιγιάλα του Ιράκ έως το Χαλέπι της Συρίας ενώ αφαίρεσαν από τον τίτλο τους το "του Ιράκ και του Λεβάντε" καλώντας τους υπόλοιπους σουνίτες να δείξουν την πίστη τους!

Χαλίφης του...χαλιφάτου ο Abu Bakr al-Baghdadi και ηγέτης των...απανταχού μουσουλμάνων όπως αναφέρθηκε σε κάποια ηχογραφημένη ανακοίνωση της ISIL.

Αυτή είναι η πρώτη φορά μετά την πτώση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας το 1923 όπου ανακηρύσσεται χαλίφης, δηλαδή πολιτικός διάδοχος του Μωάμεθ ενώ η απόφαση ελήφθη από το Συμβούλιο της Σούρα όπως ανακοίνωσε ο Abu Mohammed al-Adnani, εκπρόσωπος των τρομοκρατών.

Το νέο κράτος χάραξε από ...μόνο του και τα σύνορά του καλύπτοντας την περιοχή που ελέγχει πάνω σε μια λίμνη αίματος και εκτελέσεων ενώ η ISIL διακηρύσσει πως "τώρα είμαστε μια νόμιμη πολιτεία".

Ο Adnani έκανε λόγο για εκπλήρωση του ονείρου όλων των μουσουλμάνων καλώντας τόσο την Αλ Κάιντα όσο και όλες τις σουνίτικες αντάρτιτες ομάδες να δείξουν πίστη στο νέο χαλιφάτο καθώς χαράζει μια καινούρια εποχή στο διεθνή τζιχαντισμό.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail