Σταύρωση… η τύχη μερικών ακόμα αντιπάλων της ISIL

Οκτώ ακόμα άνθρωποι βρήκαν φρικτό θάνατο στον σταυρό, από τα ανθρωπόμορφα κτήνη του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και της Λεβαντίνης (ISIL). Αυτή τη φορά όμως οι σταυρωμένοι ήταν μετριοπαθείς αντάρτες του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού» που, όπως και η ISIL, πολεμούσαν κατά του καθεστώτος Άσαντ, στην Συρία.

Η σταύρωση των οκτώ έγινε ανατολικά της πόλης Χαλέπι, της Συρίας. Οι οκτώ σταυρώθηκαν στην κεντρική πλατεία του χωριού Ντεΐρ Χαφέρ και τα σώματά τους παραμένουν στον σταυρό, προς… παραδειγματισμό κάθε διαφωνούντα, εντελώς δημοκρατικά, όπως προστάζει κατά τους δράστες το Κοράνι.

Άλλος ένα Σύρος σταυρώθηκε επίσης, αλλά με κάποιον τρόπο επέζησε και κάποιοι τον κατέβασαν από τον σταυρό, ύστερα από πολλές φρικτές ώρες. Δεν διευκρινίστηκε αν ο άνδρας αυτός ήταν αντικαθεστωτικός μαχητής ή απλός πολίτης.

Η ΙSIL ελέγχει τη βόρεια Συρία και συγκεκριμένα την περιοχή γύρω από την πόλη Ράκα. Εκεί, σύμφωνα με μαρτυρίες, συγκεντρώνουν μέρος του βαρέως οπλισμού, προφανώς ενόψει κάποιας επιθετικής τους κίνησης, είτε στην Συρία, είτε στο Ιράκ. Μέρος του βαρέως οπλισμού τους είναι αμερικανικής προέλευσης, προερχόμενος είτε εκ λαφύρων από τον Ιρακινό Στρατό, είτε από τα όπλα που χάρη στη διορατικότητα της ηγεσίας τους, οι ΗΠΑ διέθεσαν σε αντάρτες στη Συρία.

Την ίδια ώρα ο… ονειροπόλος Αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών Τζον Κέρι, κάλεσε την συριακή αντιπολίτευση να στραφεί κατά του ISIL: «Ο πνιγμένος πιάνεται από τα μαλλιά του», αναφέρει η σοφή ελληνική παροιμία.

Στην προκειμένη όμως περίπτωση και μόνο η αναφορά Κέρι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι επιεικώς ανόητη, καθώς οι αντικαθεστωτικοί ήδη ηττούνται από τις δυνάμεις του Άσαντ και το τελευταίο που θα μπορούσαν να πράξουν, ακόμα και αν το ήθελαν, θα ήταν να κλιμακώσουν τις συγκρούσεις τους με το ISIL.

defence-point.gr
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail