Το πρώτο ρώσικο αίμα χύθηκε στο Ντόνετσκ

Του Στρατή Μαζίδη

Το πρώτο ρωσικό αίμα χύθηκε στο Ντόνετσκ της ανατολικής Ουκρανίας σε διαδήλωση ρωσόφωνων καθώς ένας διαδηλωτής έχασε τη ζωή του και άλλοι 10 μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία με τραύματα μετά από συγκρούσεις με ακροδεξιούς ουκρανούς.


Στο Ντόνετσκ έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα ένα κίνημα το οποίο αφενός αντιδρά στο πραξικόπημα του Κιέβου και αφετέρου επιθυμεί τη δημιουργία μιας αυτόνομης ανατολικής Ουκρανίας. 
 
Ταυτόχρονα με την αποψινή διαδήλωση των ρωσόφωνων βρισκόταν σε εξέλιξη και συγκέντρωση ακροδεξιών ουκρανών που φώναζαν συνθήματα όπως «Δόξα στην Ουκρανία » και απαιτώντας το σεβασμό της ουκρανικής εδαφικής κυριαρχίας.


Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία έντασης μεταξύ των αντιπάλων διαδηλωτών ορισμένοι εκ των οποίων κατάφεραν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό με αποτέλεσμα να οδηγηθεί η κατάσταση σε ακραίες συγκρούσεις.


Η αστυνόμια χρειάστηκε επιπλέον ενισχύσεις για την επιβολή της τάξης ενώ οι ρωσόφωνοι μιλούν ξεκάθαρα για προβοκατόρικη ενέργεια. 



 

* με πληροφορίες από το RUSSIA TODAY
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail