'Ολα για την Τουρκία θα ξεκινήσουν από μία μονομερή επέκταση ναυτικών συνόρων...στην Μαύρη θάλασσα

Του SON OFEON

Η καμπύλη αποδόσεων των τουρκικών ομολόγων έχει αναστραφεί και πάλι, καθώς η απόδοση του 10ετούς ομολόγου στην ταραγμένη χώρα ξεπέρασε το 11 % και χτυπά επίπεδα ρεκόρ για την εν λόγω λήξη.


Το επιτόκιο των διετών ομολόγων έφτασε στο 11,2 % και βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο των αποδόσεων των 5 τελευταίων χρόνων, καθώς η τουρκική λίρα πιέζεται επίσης προς τα κάτω στο  χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι εβδομάδων.

Αυτό συμβαίνει  καθώς το έθνος θρηνεί το θάνατο ενός εφήβου από τις ταραχές του περασμένου έτους και ο Ερντογάν παραμένει προκλητικός ενόψει των επικείμενων εκλογών της 30 Μαρτίου απέναντι στις αυξανόμενες εκκλήσεις της  ΕΕ να αφήσει την δικαιοσύνη να συνεχίσει το έργο της. Οι πρόσφατες ειδήσεις:

* TO EΠΙΤΟΚΙΟ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΔΕΚΑΕΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΣΤΟ  11,34 % ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΟΡΟΣΗΜΟ KΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ

* Ο ERDOGAN ΔΗΛΩΝΕΙ: Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΤΗΣ 30ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

* Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΒΙΑΙΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

*ΤΟ  ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ  ΕΕ ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

* Ο ERDOGAN ΑΠΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΠΟΙΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΧΕ ΦΥΛΑΚΙΣΤΕΙ ΤΟ 1997
Έτσι, για άλλη μια φορά η πολιτική αστάθεια ΒΡΊΣΚΕΤΑΙ στα ύψη και μαζί με αυτήν  οι εκροές κεφαλαίων και οι αποδόσεις των ομολόγων.

Όχι λοιπόν, οι αναπτυσσόμενες αγορές δεν διορθώθηκαν!
'Οσοι έχουν μικρή μνήμη θα θυμούνται ότι η Τουρκία ήταν το κέντρο του σύμπαντος μόλις πριν 2 μήνες, καθώς ξέσπαγε η κρίση στις αναπτυσσόμενες αγορές με ισχυρισμούς ότι η αύξηση των επιτοκίων έκτακτης ανάγκης θα σώσει τον κόσμο...

Οι αποδόσεις είναι χειρότερες  τώρα και το νόμισμα  ραγδαία επιστρέφει στα επίπεδα πριν την αύξηση επιτοκίου.
Η κρίση δεν ξεπεράστηκε  και η αγέρωχη στάση του Ερντογάν δεν βοηθά, καθώς οι άνθρωποι βγαίνουν για άλλη μια φορά στους δρόμους.


ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Ερντογάν γνωρίζει τουρκική ιστορία και ξέρει ότι έρχεται η σειρά του μετά τον Aιγύπτιο Morsi. H Toυρκία είναι σχετικά προβλέψιμη πολιτικά.

Πρώτα γίνονται ταραχές, μετά ακολουθεί συντονισμένη επίθεση από τα ΜΜΕ, στη συνέχεια επεμβαίνει η "ανεξάρτητη" δικαιοσύνη και στο τέλος ο στρατός κινείται και προκύπτει και πάλι μία χούντα.

Ο Ερντογάν, όντας δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης από τις 27 Μαρτίου 1994, απήγγειλε δημόσια ένα μουσουλμανικό ποίημα σε επίσκεψη του στην Σύρτη το 1997 και αμέσως συνελήφθη από την τότε χούντα του Εβρέν και καταδικάστηκε σε 10 μήνες φυλακή.

Η ημερομηνία των δημοτικών εκλογών σχεδόν ημερολογιακά ταυτίζεται με την ανάληψη της δημαρχίας της Κωνσταντινούπολης, από την οποία ξεκίνησε πολιτικά το έργο του.

Η επανάληψη του ποιήματος δείχνει ότι δεν έχει μετανιώσει για το έργο του ως σήμερα και είναι έτοιμος να πληρώσει το τίμημα, έστω και στην φυλακή.

Ο τουρκικός λαός είναι επιρρεπής σε παρόμοιες σκηνοθεσίες και επηρεάζεται πολιτικά. Αν η παράσταση τον πείσει θα του επιτρέψει να εκλέξει τον νέο δήμαρχο Κωνσταντινούπολης. Αν όμως στην Κωνσταντινούπολη εκλεγεί δήμαρχος από την αριστερά, ο στρατός είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα παρέμβει και μία χούντα θα αναλάβει την εξουσία, όπως ακριβώς στην Αίγυπτο. Εκτός εάν προκύψει ένας "εξωτερικός" εχθρός και κρατήσει τον στρατό απασχολημένο... Ο εχθρός ήδη έχει εμφανισθεί στην Μαύρη θάλασσα και είναι πανίσχυρος.

Επειδή όμως τον φοβάται θα κλιμακώσει την επιθετικότητα του στο σύμμαχο του, τη Συρία. Θα πρόκειται για μία "εύκολη" εισβολή, προετοιμασμένη από καιρό.

Οι προοπτικές μίας παρόμοιας κίνησης θα οδηγήσουν σε θαλάσσια σύγκρουση στη Μεσόγειο. Τα γεγονότα αυτά έχουν περιγραφεί από παλιά και έχουν ξανασυμβεί με παρόμοιο τρόπο στο παρελθόν.

Δεν είναι όμως γνωστό, αν θα γίνουν με πρωθυπουργό τον Ερντογάν. Αυτό παίζει έως τις 30 Μαρτίου 2014... 'Ολα θα ξεκινήσουν από μία μονομερή επέκταση ναυτικών συνόρων...στη Μαύρη θάλασσα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail