Είναι ΝΤΡΟΠΗ οι δούλοι να κάνουν παρέλαση στο όνομα της ελευθερίας και της αντίστασης


Τα τεθωρακισμένα θα βγουν στους δρόμους, τα αεροπλάνα της Π.Α. θα πετάξουν και πάλι μετά από τρία χρόνια και οι Ενοπλες Δυνάμεις θα παρελάσουν στη Θεσσαλονίκη με τη συνήθη "λαμπρότητα" και "μεγαλοπρέπεια".


του Στρατή Μαζίδη

Αν εξαιρέσεις κανείς τα τανκς που φαντάζουν πολύ λογικά να κυκλοφορούν στους δρόμους με όλα όσα γίνονται, δεν μπορώ να καταλάβω για τι στην ευχή θα γίνει η παρέλαση.

Μα ναι, ξέχασα, για να τιμηθούν οι ήρωες του αλβανικού έπους αλλά όλοι όσοι αγωνίστηκαν κατά την αντίσταση ενάντια στους γερμανούς.

Τιμάμε λοιπόν την αντίσταση και τον αγώνα για τη διατήρηση της ελευθερίας.

Ποιοι; Οι σύγχρονοι έλληνες, τα παιδιά και τα εγγόνια εκείνων που πολέμησαν, των οποίων οι απόγονοι δίχως να ανοίξει μύτη παρέδωσαν τη χώρα στη Γερμανία.

Άραγε θα απευθύνει και μήνυμα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς; Και τι θα πει; Κανονικά οφείλει να πει πως οι πρόγονοί μας έπραξαν εσφαλμένα το 1940 διαλέγοντας λάθος πλευρά.

Απορώ πως η εκπομπή του Αδώνιδος δεν προσέφερε από € 100,00 μόλις € 25,00 καμιά δερματόδετη έκδοση για το έπος ώστε να εμπνευστεί ο Ελλην!

Σε κάθε περίπτωση, πού ακούστηκε οι δούλοι να κάνουν παρέλαση στο όνομα της ελευθερίας και της αντίστασης;

Πού ακούστηκε οι γονατισμένοι στα τέσσερα να σηκώνονται για λίγη να το παίξουν ελεύθεροι;

Πού ακούστηκε να καταθέτουν στεφάνι στους ήρωες οι προσκυνημένοι;

Να σηκωθούν οι νεκροί από τους τάφους αφού τολμάμε να παρελάσουμε! Να μας πάρουν στο κυνήγι κι εμάς μπας και βάλουμε μυαλό.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail