Το κόμμα Πατριώτες για την Ευρώπη είναι πλέον η τρίτη μεγαλύτερη ομάδα στο κοινοβούλιο της ΕΕ

Freepen.gr - Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος συνίδρυσε την ομάδα "Πατριώτες για την Ευρώπη" στο κοινοβούλιο της ΕΕ στα τέλη Ιουνίου 2024, είδε την ομάδα να αναδεικνύεται στην τρίτη μεγαλύτερη δύναμη στην αίθουσα.

Ανακοινώσεις έρχονταν όλη την εβδομάδα για την ένταξη νέων κομμάτων σε καθημερινή βάση, και μερικές φορές σε ωριαία βάση, ανεβάζοντας το κόμμα στις 84 έδρες.

Χθες, προσχώρησε ο Εθνικός Συναγερμός της Γαλλίας, καθιστώντας το κόμμα της Μαρίν Λεπέν το μεγαλύτερο μπλοκ στη νέα ομάδα της ΕΕ. Με την προσχώρηση 30 ευρωβουλευτών, σηματοδότησε ένα σημαντικό πολιτικό πραξικόπημα για τον Όρμπαν και ενίσχυσε δραματικά την πολιτική επιρροή που θα έχει το κόμμα στις Βρυξέλλες.

Αργότερα κατά τη διάρκεια της ημέρας, η Λέγκα, το κόμμα του Ιταλού αναπληρωτή πρωθυπουργού Ματέο Σαλβίνι, προσχώρησε επίσης στην ομάδα των Πατριωτών για την Ευρώπη. Μαζί με ορισμένα μικρότερα κόμματα, η ομάδα αριθμεί πλέον 84 ευρωβουλευτές από 12 χώρες, πληρώντας έτσι τα κριτήρια για τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού μπλοκ.

Το κόμμα του Όρμπαν αρχικά χλευάστηκε από τον διεθνή Τύπο, με πολλούς σχολιαστές να σημειώνουν πως δεν είχε αρκετές χώρες για να αποτελέσει επίσημη πολιτική ομάδα στο κοινοβούλιο της ΕΕ. Ωστόσο, αυτό άλλαξε γρήγορα, με τα κόμματα να υπογράφουν το ένα μετά το άλλο.

* Πληροφορίες rmx.news

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail