Η αλήθεια για τις αμβλώσεις στην Αμερική

Οι αμβλώσεις θα πρέπει να είναι ένα από τα κεντρικά θέματα κατά τη διάρκεια αυτής της προεκλογικής περιόδου, διότι έχουν τεράστιες επιπτώσεις για το μέλλον μας. Πέρυσι, περισσότερες από ένα εκατομμύριο αμβλώσεις πραγματοποιήθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτή ήταν η πρώτη χρονιά από το 2012 που ξεπεράσαμε το όριο του ενός εκατομμυρίου αμβλώσεων. Πολλοί πίστευαν ότι ο αριθμός των αμβλώσεων θα μειωνόταν μόλις ανατράπηκε η υπόθεση Roe v. Wade, αλλά αυτό δε συνέβη. Ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους ο αριθμός των αμβλώσεων αυξάνεται είναι η ευρεία διαθεσιμότητα των χαπιών έκτρωσης. Έχει γίνει τόσο εύκολο να προμηθευτεί κανείς χάπια έκτρωσης μέσω ταχυδρομείου, και αυτό περιλαμβάνει πολιτείες όπου οι αμβλώσεις είναι διαφορετικά περιορισμένες ή απαγορευμένες. Αν δεν κάνουμε κάτι για όλα αυτά τα χάπια έκτρωσης που κυκλοφορούν, ο αριθμός των αμβλώσεων σε αυτή τη χώρα είναι σχεδόν βέβαιο πως θα συνεχίσει να αυξάνεται. Δυστυχώς, δε φαίνεται ότι θα γίνει κάτι για τον περιορισμό των χαπιών άμβλωσης σε εθνικό επίπεδο σύντομα.

Michael Snyder - themostimportantnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Guttmacher, 1.026.690 αμβλώσεις πραγματοποιήθηκαν εντός του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης των ΗΠΑ πέρυσι:
Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι, το 2023, υπολογίστηκαν 1.026.690 αμβλώσεις στο επίσημο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης των ΗΠΑ και ένα ποσοστό 15,7 αμβλώσεων ανά 1.000 γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας. Αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση 10% στον αριθμό των αμβλώσεων από το 2020 και είναι ο υψηλότερος αριθμός και ποσοστό αμβλώσεων που μετρήθηκαν στη χώρα εδώ και πάνω από μια δεκαετία. Είναι η πρώτη χρονιά από το 2012 που έγιναν περισσότερες από ένα εκατομμύριο αμβλώσεις στο επίσημο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης.
Από αυτές τις αμβλώσεις, περίπου το 63 τοις εκατό ήταν φαρμακευτικές αμβλώσεις:
Η φαρμακευτική άμβλωση αντιπροσώπευε το 63% όλων των αμβλώσεων που έγιναν στις ΗΠΑ το 2023, σύμφωνα με μια νέα μελέτη από το Ινστιτούτο Guttmacher.

Κατά το πρώτο πλήρες ημερολογιακό έτος μετά την ανατροπή του Roe εναντίον Wade από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ τον Ιούλιο του 2022, πραγματοποιήθηκαν περίπου 642.700 φαρμακευτικές αμβλώσεις εντός του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης, σύμφωνα με τη Μηνιαία Μελέτη Παροχής του Guttmacher.
Όταν έχουμε συζητήσεις για την άμβλωση, οι περισσότεροι από εμάς φανταζόμαστε μια γυναίκα να μπαίνει σε μια κλινική αμβλώσεων για να εκτελέσει το παιδί της.

Όμως σήμερα οι περισσότερες αμβλώσεις γίνονται με τη λήψη χαπιών.

Οι φαρμακευτικές αμβλώσεις αντιπροσώπευαν μόλις το 6 τοις εκατό όλων των αμβλώσεων το 2001 και τώρα αυτό το ποσοστό ανέρχεται στο 63 τοις εκατό.

Δυστυχώς, υπάρχουν έξι πολιτείες των ΗΠΑ που έχουν ψηφίσει «νόμους ασπίδας» που στην πραγματικότητα προστατεύουν αυτούς που «συνταγογραφούν και στέλνουν χάπια αμβλώσεων σε άτομα που ζουν σε πολιτείες που απαγορεύουν ή περιορίζουν αυστηρά τις αμβλώσεις»:
Περισσότερες από δώδεκα πολιτείες έχουν νόμους που προστατεύουν τους παρόχους ιατρών και άλλους από έρευνες και διώξεις εκτός πολιτείας σχετικά με τις αμβλώσεις και τη φροντίδα που επιβεβαιώνει το φύλο. Αλλά έξι πολιτείες - Κολοράντο, Μασαχουσέτη, Νέα Υόρκη, Καλιφόρνια, Βερμόντ και Ουάσιγκτον - έχουν προχωρήσει ακόμη περισσότερο.

Αυτοί οι νόμοι ασπίδας προσφέρουν προστασία σε γιατρούς, νοσηλευτές και άλλους επαγγελματίες που συνταγογραφούν και στέλνουν χάπια για την άμβλωση σε άτομα που ζουν σε πολιτείες που απαγορεύουν ή περιορίζουν αυστηρά την άμβλωση.
Επιπλέον, δύο από τις μεγαλύτερες αλυσίδες φαρμακείων σε ολόκληρη τη χώρα αποφάσισαν να διαθέσουν στους πελάτες τους χάπια για την άμβλωση:
Στις αρχές Μαρτίου, η CVS και η Walgreens, οι δύο μεγαλύτερες αλυσίδες φαρμακείων στη χώρα, δήλωσαν ότι σχεδίαζαν να διαθέσουν το φάρμακο στους ασθενείς το συντομότερο εντός του μήνα. Και τα δύο φαρμακεία είπαν στο CBS News πως είχαν λάβει πιστοποίηση για τη διανομή των χαπιών μετά από ρυθμιστικές αλλαγές που έκανε ο FDA πέρυσι που επιτρέπουν στα φαρμακεία λιανικής να πωλούν τα χάπια.
Περιττό να πούμε ότι ο Τζο Μπάιντεν ήταν απολύτως ενθουσιασμένος με αυτό που αποφάσισαν να κάνουν αυτές οι δύο αλυσίδες φαρμακείων:
Οι κινήσεις των φαρμακείων, οι οποίες ήρθαν σε μια εποχή που η πρόσβαση σε αμβλώσεις έχει περιοριστεί σε περιοχές των ΗΠΑ, απέσπασαν επαίνους από τον Πρόεδρο Μπάιντεν.

«Το διακύβευμα δεν θα μπορούσε να είναι υψηλότερο για τις γυναίκες σε όλη την Αμερική», είπε ο Μπάιντεν σε δήλωση νωρίτερα αυτόν τον μήνα. «Προτρέπω όλα τα φαρμακεία που θέλουν να ακολουθήσουν αυτήν την επιλογή να αναζητήσουν πιστοποίηση».
Όλοι γνωρίζουν πως οι Δημοκρατικοί είναι ριζικά υπέρ των αμβλώσεων και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει.

Επομένως, εάν πρόκειται να γίνει κάτι για τις αμβλώσεις, εναπόκειται στους Ρεπουμπλικάνους να το κάνουν.

Όταν ρωτήθηκε για τα χάπια άμβλωσης στην πρόσφατη προεδρική συζήτηση, ο Ντόναλντ Τραμπ είπε στη χώρα πως δε θα τα μπλοκάρει:
Ο πρώην πρόεδρος Τραμπ είπε ότι «δε θα μπλοκάρει» τα χάπια για τις αμβλώσεις ή τα φάρμακα για τις αμβλώσεις εάν εκλεγεί πρόεδρος.

Κατά τη διάρκεια του Προεδρικού Συζήτησης Simulcast του CNN, ο Τραμπ ρωτήθηκε για την στάση του σχετικά με τις αμβλώσεις και για το εάν θα εμπόδιζε ή όχι τη λήψη φαρμάκων για τις γυναίκες.

«Καταρχάς, το Ανώτατο Δικαστήριο μόλις ενέκρινε το χάπι για την άμβλωση και συμφωνώ με την απόφασή τους να κάνουν και δεν θα το εμποδίσω», είπε ο Τραμπ.
Την Κυριακή, ο JD Vance κατέστησε απολύτως σαφές ότι στέκεται στο πλευρό του Τραμπ σε αυτό το θέμα:
Στο Meet the Press του NBC το πρωί της Κυριακής, ο γερουσιαστής του Οχάιο και ο υποψήφιος αντιπρόεδρος JD Vance δήλωσε ότι υποστηρίζει την πρόσβαση στο χάπι για την άμβλωση μιφεπριστόνη - απηχώντας αυτό που είπε ο Ντόναλντ Τραμπ μόλις πριν από μια εβδομάδα στην σκηνή των συζητήσεων.

«Στο ζήτημα του χαπιού για την άμβλωση», άρχισε ο Βανς, «το Ανώτατο Δικαστήριο πήρε μια απόφαση λέγοντας πως ο αμερικανικός λαός πρέπει να έχει πρόσβαση σε αυτό το φάρμακο, ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε αυτή τη γνώμη, υποστηρίζω αυτή τη γνώμη».
Αυτό το λύνει λίγο πολύ.

Δε θα υπάρχουν εθνικοί περιορισμοί στα χάπια για την άμβλωση.

Και αυτά είναι πολύ άσχημα νέα, γιατί έτσι γίνονται οι περισσότερες αμβλώσεις στην Αμερική.

Εάν δεν σταματήσουμε να σκοτώνουμε παιδιά σε βιομηχανική κλίμακα, δεν πρόκειται να έχουμε χώρα.

Μακάρι να μπορούσα να κάνω περισσότερους ανθρώπους να το καταλάβουν αυτό.

Δυστυχώς, ο γείτονάς μας στον βορρά σέβεται ακόμη λιγότερο τη ζωή.

Στην πραγματικότητα, ο αριθμός των αυτοκτονιών με ιατρική βοήθεια στον Καναδά εκρήγνυται:
Ο Καναδάς βρίσκεται σε καλό δρόμο να σπάσει για άλλη μια φορά τα ρεκόρ ευθανασίας με 15.280 θανάτους αυτοκτονίας που υποβοηθήθηκαν από γιατρό το 2023 — άλμα 15% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, προειδοποιεί μια ομάδα εκστρατείας.

Ο Συνασπισμός Πρόληψης Ευθανασίας λέει πως αυξανόμενος αριθμός ανθρώπων που δεν πάσχουν από τελικό στάδιο χρησιμοποιούν τώρα το κυβερνητικό πρόγραμμα αυτοκτονίας με τη βοήθεια γιατρού, γνωστό τοπικά ως MAiD.

Περιλαμβάνουν άτομα που πάσχουν από αυτοάνοσες παθήσεις, διαβήτη και χρόνιο πόνο που μπορεί να είναι σε θέση να ζήσουν για πολλά περισσότερα ποιοτικά χρόνια, εάν είχαν καλύτερη υγειονομική περίθαλψη.
Κάθε κοινωνία που είναι κατά της ζωής δεν πρόκειται να κρατήσει για πολύ.

Από τότε που βγήκε η απόφαση στην υπόθεση Roe εναντίον Wade το 1973, περισσότερα από 60 εκατομμύρια παιδιά στην Αμερική έχουν σκοτωθεί.

Είναι ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας σε κλίμακα που δεν έχω λόγια να περιγράψω και δεν υπάρχει τέλος.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail