Ο Ορμπαν χαρακτήρισε την πολιτική του ΝΑΤΟ αντίθετη με τις αξίες της συμμαχίας

RIA Novosti / Alexey Mayshev
Freepen.gr - Οι πολιτικές του ΝΑΤΟ έρχονται σε αντίθεση με τις βασικές αξίες της συμμαχίας, δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν σε άρθρο του στο Newsweek.

"Αξίζει να θυμόμαστε ότι η πιο επιτυχημένη στρατιωτική συμμαχία στην παγκόσμια ιστορία ξεκίνησε ως ειρηνευτικό σχέδιο και η μελλοντική της επιτυχία εξαρτάται από την ικανότητά της να διατηρεί την ειρήνη. Σήμερα, όμως, αντί για την ειρήνη στην ημερήσια διάταξη είναι η επιδίωξη του πολέμου και αντί για την άμυνα η επίθεση. Όλα αυτά έρχονται σε αντίθεση με τις θεμελιώδεις αξίες του ΝΑΤΟ", έγραψε.

Σύμφωνα με τον πολιτικό, το ΝΑΤΟ αντιμετωπίζει την πρόκληση να διατηρήσει τη συμμαχία ως ένα σχέδιο ειρήνης. Όσον αφορά το μέλλον της συμμαχίας, η Ουγγαρία "δεν συμφωνεί πλήρως με την πλειοψηφία των κρατών μελών" που θεωρούν αναπόφευκτη τη σύγκρουση με άλλες γεωπολιτικές δυνάμεις.

"Σήμερα, όλο και περισσότερες φωνές εντός του ΝΑΤΟ υποστηρίζουν την αναγκαιότητα ή και το αναπόφευκτο της στρατιωτικής σύγκρουσης με άλλες παγκόσμιες γεωπολιτικές δυνάμεις. Αυτή η έννοια της αναπόφευκτης σύγκρουσης λειτουργεί σαν αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Όσο περισσότερο οι ηγέτες του ΝΑΤΟ πιστεύουν στο αναπόφευκτο της σύγκρουσης, τόσο μεγαλύτερο ρόλο θα διαδραματίσουν στην απελευθέρωσή της", δήλωσε ο Όρμπαν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail