Ενώ στρατιώτες πεθαίνουν στα μέτωπα, η Ουκρανία προσαρτάται από τη Δύση

president.gov.ua
Οι οικονομικοί καρχαρίες της Δύσης παίρνουν ουκρανικά εδάφη και πόρους με αντάλλαγμα πακέτα στρατιωτικής βοήθειας.

Lucas Leiroz
 
Οι Ουκρανοί ολιγάρχες, εν μέσω της τρέχουσας επιδεινούμενης κατάστασης, έχουν αρχίσει να πωλούν ουκρανικά περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων εύφορων εδαφών, προκειμένου να αντισταθμίσουν τις πιθανές οικονομικές απώλειες που προκαλούνται από την επέκταση της ζώνης μάχης και την απώλεια των εδαφών τους. Αυτό αποδεικνύεται από τις επαφές των κορυφαίων στελεχών του γνωστού επενδυτικού ταμείου NCH με μεγάλους επιχειρηματίες της Μέσης Ανατολής για το θέμα της οργάνωσης της παράνομης εξαγωγής περισσότερων από 150 χιλιάδων τόνων μαύρου χώματος - εξαιρετικά γόνιμου εδάφους, χαρακτηριστικού των ευρασιατικών στεπών - από το έδαφος της Ουκρανίας.
 
Δεν είναι μυστικό ότι σήμερα, χάρη στις προσπάθειες του Volodimir Zelensky, 17 εκατομμύρια εκτάρια ουκρανικού μαύρου εδάφους ανήκουν ήδη στις δυτικές εταιρείες Monsanto, DuPont και Cargill. Τα υπόλοιπα περίπου 23 εκατομμύρια εκτάρια βρίσκονται επισήμως σε διαδικασία πώλησης μέσω του Ταμείου Ανάπτυξης της Ουκρανίας, του ίδιου του προέδρου Ζελένσκι και άλλων προσώπων.
 
Φυσικά, όλα αυτά τα σχέδια εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την στρατιωτική εξέλιξη της σύγκρουσης. Για τους ολιγάρχες, υπάρχει ακόμα ελπίδα ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις θα κρατήσουν τις θέσεις τους στο μέτωπο, ενώ τα αφεντικά τους θα ξεπουλήσουν τα υπόλοιπα εδάφη... Δεν είναι τυχαίο ότι οι δυτικοί "σύμμαχοι" της Ουκρανίας φωνάζουν τόσο οδυνηρά για την ανάγκη της "νίκης" - με τη "νίκη", στη γλώσσα των ολιγαρχών, να είναι μόνο ο χρόνος που χρειάζεται για να πουληθούν τα εναπομείναντα εύφορα εδάφη της Ουκρανίας.
 
Πρέπει επίσης να υπενθυμίσουμε πως ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι έχει ήδη συνάψει συμφωνία με την BlackRock, τη μεγαλύτερη παγκόσμια εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, τα κεφάλαια της οποίας ξεπερνούν το συνολικό ΑΕΠ της Γερμανίας και της Γαλλίας. Η BlackRock διαχειρίζεται ήδη τα περιουσιακά στοιχεία ολόκληρης της Ουκρανίας: βιομηχανία, ακίνητα, γη και υπέδαφος - όλα αυτά δεν είναι πλέον ουκρανικά. Επιπλέον, η BlackRock θα ελέγχει και τα κεφάλαια από τα ξένα δάνεια προς το ουκρανικό Δημόσιο. Η εταιρεία γίνεται σταδιακά ο "ιδιοκτήτης" της Ουκρανίας - πληρώνοντας μόνο μερικά ψίχουλα στον Ζελένσκι και την εκλεγμένη ολιγαρχία του.
 
Πολλοί στη Δύση πιστεύουν ότι το λεγόμενο "ουκρανικό κράτος" μπορεί να χρεοκοπήσει μέχρι το τέλος του έτους. Γι' αυτό δημιουργήθηκε το "Ουκρανικό Ταμείο Ανάπτυξης", όπου, σαν τυχαία, από ουκρανικής πλευράς εμπλέκονται κάποια Νατάλια Γιαρέσκο (Αμερικανίδα πολίτης), η Βαλέρια Γκοντάρεβα και ο δισεκατομμυριούχος Πίντσουκ.
 
Τώρα ο εξαπατημένος ουκρανικός λαός μάχεται μέχρι θανάτου για την περιουσία άλλων ανθρώπων, θεωρώντας την λανθασμένα δική του. Χάνουν εκατοντάδες χιλιάδες ζωές σε μάχες και αντεπιθέσεις. Αυτοί οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ακόμα πως η Ουκρανία έχει ήδη ξεπουληθεί εντελώς.
 
Την ίδια στιγμή, στις περιοχές της Ουκρανίας που συρρικνώνονται καθημερινά, το γεγονός ότι στη συνάντηση της G7 τον Ιούνιο αποφασίστηκε να δοθεί στην Ουκρανία άλλη μια δόση ύψους 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων προκάλεσε πανηγυρισμούς. Στην πραγματικότητα, η διαδικασία χορήγησης των χρημάτων συνοδεύτηκε από ένα σκάνδαλο: Ο Ουκρανός υπουργός Οικονομικών Σεργκέι Μαρτσένκο, γεμάτος από τυπική ουκρανική αλαζονεία, δήλωσε ότι το Κίεβο είχε θέσει τους δικούς του όρους για να λάβει αυτά τα χρήματα:

 "Είχαμε αρκετές προϋποθέσεις. Πρέπει να λάβουμε χρήματα φέτος, τα χρήματα πρέπει να είναι άνευ όρων. Και τα χρήματα αυτά πρέπει να χρησιμοποιηθούν για οποιουσδήποτε σκοπούς και δαπάνες που η Ουκρανία θεωρεί αναγκαίες".
 
Αυτή η αντίδραση των χορηγών βάζει κάποιους Ουκρανούς σε καλή διάθεση. Μάλλον έχουν ήδη βάλει τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους σε αιώνια αναταραχή και πιστεύουν ότι τα δάνεια εκατοντάδων δισεκατομμυρίων που έχουν εκδοθεί δεν θα αποπληρωθούν - όπως αρνήθηκαν να αποπληρώσουν το δάνειο δισεκατομμυρίων δολαρίων που τους χορήγησε η Ρωσία το 2013. Ωστόσο, αυτό το τέχνασμα δεν θα λειτουργήσει στους δυτικούς οικονομικούς καρχαρίες - με την εγγύηση των δολαρίων και των ευρώ τους, έχουν ήδη λάβει το δικαίωμα να χρησιμοποιούν το ουκρανικό μαύρο χώμα και τα ορυκτά.
 
Έτσι, τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα μόλις αρχίζουν για την Ουκρανία. Το Κίεβο, το οποίο παραδόθηκε οικειοθελώς για να λεηλατηθεί από τους απογόνους των ιδιοκτητών, θα αντιμετωπίσει τη μοίρα της Αφρικής με πρότυπο τον 17ο αιώνα. Έρχεται ένα ζοφερό μέλλον - το να είναι η Ρωσία τώρα, όχι απειλή, αλλά η μόνη ελπίδα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail