Γιατί η Κίνα αγόρασε γεωργικές εκτάσεις κοντά σε 19 διαφορετικές στρατιωτικές βάσεις εντός των Ηνωμένων Πολιτειών;

Οι Κινέζοι δεν είναι ακριβώς διακριτικοί σε αυτό που προσπαθούν να κάνουν. Σήμερα, κατέχουν περισσότερα από 300.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης εντός των Ηνωμένων Πολιτειών και στοχεύουν συγκεκριμένα σε περιοχές που βρίσκονται κοντά σε σημαντικές στρατιωτικές βάσεις. Όπως θα δείτε παρακάτω, οι Κινέζοι κατέχουν πλέον καλλιεργήσιμες εκτάσεις πολύ κοντά σε 19 διαφορετικές στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ. Πώς στο καλό μπόρεσαν οι ηγέτες μας να επιτρέψουν να συμβεί αυτό;  

Michael Snyder - themostimportantnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Οι ξένοι αντίπαλοι δε θα έπρεπε να επιτρέπεται να αγοράζουν καθόλου γεωργική γη, και όμως με κάποιο τρόπο κατάφεραν να αποκτήσουν γη που είναι ιδανική για την κατασκοπεία των στρατιωτικών μας βάσεων ξανά και ξανά.  Στην πραγματικότητα, η New York Post έχει "εντοπίσει 19 βάσεις σε όλες τις ΗΠΑ, από τη Φλόριντα μέχρι τη Χαβάη, οι οποίες βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από γη που αγοράστηκε από κινεζικές οντότητες":
Η Κίνα έχει αγοράσει στρατηγικά τοποθετημένες αγροτικές εκτάσεις δίπλα σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε όλες τις ΗΠΑ, εγείροντας φόβους εθνικής ασφάλειας για πιθανή κατασκοπεία ή ακόμη και σαμποτάζ.

Η Post εντόπισε 19 βάσεις σε όλες τις ΗΠΑ, από τη Φλόριντα έως τη Χαβάη, οι οποίες βρίσκονται σε άμεση γειτνίαση με εκτάσεις που έχουν αγοραστεί από κινεζικές οντότητες και θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν από κατασκόπους που εργάζονται για το κομμουνιστικό έθνος.
Όταν διαβάζω τέτοια πράγματα, με κάνουν να θέλω να ξεριζώσω τα μαλλιά μου.

Είναι οι άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι για την εθνική μας ασφάλεια πραγματικά τόσο ανίκανοι;

Σύμφωνα με τη New York Post, η λίστα περιλαμβάνει μερικές από τις «πιο στρατηγικά σημαντικές βάσεις» μας:
Περιλαμβάνουν μερικές από τις πιο στρατηγικά σημαντικές βάσεις του στρατού: Fort Liberty (πρώην Fort Bragg) στο Fayetteville της Βόρειας Καρολίνας. Fort Cavazos (πρώην Fort Hood) στο Killeen του Τέξας. Βάση Στρατόπεδο Πεζοναυτών Pendleton στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια και αεροπορική βάση MacDill στην Τάμπα της Φλόριντα.
Γνωρίζουμε ότι οι Κινέζοι ενδιαφέρονται πολύ για τις στρατιωτικές μας βάσεις.

Θυμάστε το κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι που επιτράπηκε να πετάξει πάνω από τη χώρα μας;

Ο δρόμος που ακολούθησε του επέτρεψε να συγκεντρώσει πληροφορίες στην αεροπορική βάση του Μάλμστρομ, όπου βρίσκονται μερικά από τα βασικά πυρηνικά μας μέσα.

Και η Wall Street Journal ανέφερε ότι Κινέζοι υπήκοοι έχουν πιαστεί να έχουν πρόσβαση σε «στρατιωτικές βάσεις και άλλες ευαίσθητες τοποθεσίες» εντός των Ηνωμένων Πολιτειών σχεδόν 100 φορές:
Κινέζοι υπήκοοι, που μερικές φορές παριστάνουν τους τουρίστες, έχουν πρόσβαση σε στρατιωτικές βάσεις και άλλες ευαίσθητες τοποθεσίες στις ΗΠΑ έως και 100 φορές τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, οι οποίοι περιγράφουν τα περιστατικά ως πιθανή απειλή κατασκοπείας.

Το Υπουργείο Άμυνας, το FBI και άλλες υπηρεσίες διεξήγαγαν μια ανασκόπηση πέρυσι για να προσπαθήσουν να περιορίσουν αυτά τα περιστατικά, στα οποία εμπλέκονται άτομα τα οποία οι αξιωματούχοι έχουν ονομάσει gate-crashers λόγω των προσπαθειών τους -είτε κατά λάθος είτε σκόπιμα- να εισέλθουν σε αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις και άλλες εγκαταστάσεις χωρίς την κατάλληλη εξουσιοδότηση. Τα περιστατικά αυτά κυμαίνονται από Κινέζους υπηκόους που βρέθηκαν να εισέρχονται σε ένα πεδίο βολής πυραύλων των ΗΠΑ στο Νέο Μεξικό έως αυτό που φαινόταν να είναι δύτες που κολυμπούσαν σε θολά νερά κοντά σε μια τοποθεσία εκτόξευσης πυραύλων της αμερικανικής κυβέρνησης στη Φλόριντα.
Κοιτάξτε, όλοι ξέρουν ότι οι Κινέζοι προσπαθούν να μας κατασκοπεύσουν.

Αυτό δεν είναι μεγάλο μυστικό.

Απλά μην τους το κάνετε εύκολο.

Την ίδια στιγμή που όλη αυτή η κατασκοπεία βρίσκεται σε εξέλιξη, υπήρξε μια άνευ προηγουμένου αύξηση των Κινέζων μεταναστών που διασχίζουν τα νότια σύνορα:
Αξιωματούχοι των συνόρων των ΗΠΑ δήλωσαν πως συνέλαβαν 37.000 Κινέζους μετανάστες που προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα το 2023, ή 10 φορές τον αριθμό που κρατούνταν το προηγούμενο έτος. Ο πραγματικός αριθμός όσων επιχειρούν να περάσουν τα σύνορα είναι πιθανότατα υψηλότερος.

Η ροή Κινέζων μεταναστών συνέχισε να αυξάνεται το 2024, με το CBS να αναφέρει το Φεβρουάριο ότι παρατήρησε 600 μετανάστες, πολλοί από τους οποίους ήταν Κινέζοι, να εισέρχονται στις ΗΠΑ σε μία μόνο μέρα.
Η Υποεπιτροπή Εσωτερικής Ασφάλειας της Βουλής για την Επίβλεψη, τις Έρευνες και τη Λογοδοσία δήλωσε τον Μάιο ότι ο αριθμός των Κινέζων υπηκόων που αντιμετώπισαν οι αρχές στα σύνορα των ΗΠΑ τον Μάρτιο είχε αυξηθεί κατά 8.000% από την ίδια περίοδο του 2021.
Οι περισσότεροι από τους Κινέζους μετανάστες που διασχίζουν τα νότια σύνορα είναι άνδρες στρατιωτικής ηλικίας και συνήθως ταξιδεύουν στα σύνορα σε ομάδες.

Κατά ύποπτο τρόπο, αυτές οι ομάδες Κινέζων ανδρών στρατιωτικής ηλικίας συχνά διαθέτουν αντίστοιχο εξοπλισμό.

Αλλά ούτως ή άλλως αφήνονται στη χώρα, γιατί αυτό αποφάσισαν να κάνουν οι ηγέτες μας.

Έτσι τώρα έχουμε δεκάδες χιλιάδες στρατιωτικής ηλικίας «Κινέζους μετανάστες» που τρέχουν μέσα στη χώρα μας και δεν έχουμε ιδέα πού βρίσκονται ή τι κάνουν.

Οι Κινέζοι ετοιμάζονται να κερδίσουν έναν πόλεμο και εμείς ετοιμαζόμαστε να χάσουμε έναν.

Σε αυτό το σημείο, όλοι συνειδητοποιούν ότι οι Κινέζοι πρόκειται να εισβάλουν τελικά στην Ταϊβάν. Στην πραγματικότητα, η Daily Mail δημοσίευσε ένα εκτενές άρθρο για την επερχόμενη εισβολή αυτή την εβδομάδα:
Ο Σι Τζινπίνγκ θεωρεί την Ταϊβάν ως αποσχισθείσα κινεζική επαρχία και έχει ορκιστεί να την «επανενώσει» με την ηπειρωτική χώρα, με τη βία εάν χρειαστεί.

Βρίσκεται στη μέση μιας τεράστιας στρατιωτικής συσσώρευσης, στέλνοντας τακτικά μαχητικά αεροσκάφη και πολεμικά πλοία για να παρενοχλήσει την Ταϊβάν και διοργανώνει απειλητικά πολεμικά παιχνίδια στην περιοχή.
Όταν γίνει εισβολή στην Ταϊβάν, ο αμερικανικός στρατός αναμένεται να παρέμβει και τότε θα βρεθούμε σε πόλεμο με την Κίνα:
Η Ταϊβάν θεωρεί τον εαυτό της ως ανεξάρτητη από το Πεκίνο και είναι σύμμαχος της Αμερικής – μια κληρονομιά που εκτείνεται στον κινεζικό εμφύλιο πόλεμο πριν από 75 χρόνια.

Η Αμερική την προμηθεύει με όπλα και αναμένεται να πάει στον πόλεμο για να την υπερασπιστεί αν της επιτεθούν.
Σύμφωνα με τις περισσότερες εκτιμήσεις, ένας πόλεμος για την Ταϊβάν θα ήταν ένας από τους μεγαλύτερους, πιο αιματηρούς και ακριβότερους στην ιστορία.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν το συνειδητοποιούν αυτό, αλλά η Κίνα και οι Φιλιππίνες βρίσκονται επίσης στα πρόθυρα στρατιωτικής σύγκρουσης. Πρόσφατα, υπήρξε μια πολύ ανησυχητική σύγκρουση στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας που είχε ως αποτέλεσμα ένας Φιλιππινέζος στρατιώτης να χάσει τον αντίχειρά του:
Οι Φιλιππινέζοι στρατιώτες έπρεπε να αμυνθούν με γυμνά χέρια ενάντια στην κινεζική ακτοφυλακή που ήταν οπλισμένη με σπαθιά και μαχαίρια, σύμφωνα με τις Φιλιππίνες.

Ο στρατηγός Ρομέο Μπράουνερ, ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής των Φιλιππίνων, επέκρινε την Κίνα για αυτό που περιέγραψε ως «απερίσκεπτη και επιθετική» συμπεριφορά ενώ το ναυτικό και η ακτοφυλακή των Φιλιππίνων παρέδιδαν προμήθειες σε Φιλιππινέζους στρατιώτες στη διαφιλονικούμενη Θάλασσα της Νότιας Κίνας τη Δευτέρα.

Προσωπικό της κινεζικής ακτοφυλακής χτύπησε τα πλοία τους σε βάρκες που ανήκαν στις Φιλιππίνες, επιβιβάστηκαν και τους επιτέθηκαν, ανέφερε το BBC όπως είπε ο Μπράουνερ, αφήνοντας κάποιους τραυματίες και έναν στρατιώτη να έχει χάσει τον αντίχειρά του.
Οι Κινέζοι έχουν γίνει εξαιρετικά επιθετικοί και είναι θέμα χρόνου να βρεθούμε σε πόλεμο μαζί τους.

Αλλά παρόλο που πολλοί από τους ηγέτες μας μιλούν δημόσια για τον επερχόμενο πόλεμο, εξακολουθούμε να επιτρέπουμε στους Κινέζους να μας εκμεταλλεύονται με αδιανόητους τρόπους.

Δεν έπρεπε ποτέ να επιτρέψουμε στους Κινέζους να αγοράσουν μεγάλες εκτάσεις γεωργικής γης κοντά σε 19 από τις πιο σημαντικές στρατιωτικές μας βάσεις.

Δυστυχώς, είναι εκεί τώρα, και αυτό θα τους δώσει ένα σημαντικό πλεονέκτημα όταν τελικά ξεσπάσει ο πόλεμος.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail