Η Γερμανία κατά των γαλλικών σχεδίων αποστολής στρατιωτών στην Ουκρανία - Welt

Bundeswehr/Jana Neumann
Freepen.gr - Το Βερολίνο δε θα υποστηρίξει την πρόταση της Γαλλίας να στείλει δυτικούς εκπαιδευτές στην Ουκρανία για να εκπαιδεύσουν τον στρατό της, μετέδωσε την Κυριακή η γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag, επικαλούμενη πηγές.

Νωρίτερα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν προσπαθούσε να σχηματίσει έναν συνασπισμό πρόθυμο να στείλει ειδικούς για να εκπαιδεύσουν τον ουκρανικό στρατό επί τόπου. Ο Μακρόν το επιβεβαίωσε αυτό σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή, προσθέτοντας πως αρκετά έθνη είχαν ήδη συμφωνήσει να συμμετάσχουν στην προσπάθεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες που εξασφάλισε η Welt, κατόπιν εντολής του Γάλλου προέδρου, ο αρχηγός του επιτελείου του γαλλικού στρατού, στρατηγός Τιερί Μπουρκάρντ, έγραψε σε ορισμένους συναδέλφους του στο ΝΑΤΟ την περασμένη εβδομάδα και τους κάλεσε να συμμετάσχουν σε μια εκπαιδευτική αποστολή στην Ουκρανία στο πλαίσιο ενός πολυεθνικού «συνασπισμού των προθύμων». Η επιστολή φέρεται να απευθυνόταν στις ΗΠΑ και σε περίπου δέκα ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένων του Ηνωμένου Βασιλείου, της Πολωνίας, της Ολλανδίας, των χωρών της Βαλτικής, της Δανίας και της Σουηδίας.

Η Γερμανία, ωστόσο, δεν περιλαμβανόταν στην αποστολή, υποστήριξε η εφημερίδα, επειδή είχε ήδη ξεκαθαρίσει κατά τη διάρκεια πρόσφατων διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες ότι οι Γερμανοί στρατιώτες δεν θα συμμετείχαν σε μια αποστολή σε ουκρανικό έδαφος. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η γερμανική κυβέρνηση, μαζί με την Ιταλία και την Ισπανία, έχει εκφράσει την ανησυχία της ότι η εκπαίδευση των στρατευμάτων του Κιέβου επί τόπου θα μπορούσε να κλιμακώσει τη σύγκρουση και να παρασύρει τη Δύση σε έναν πόλεμο με τη Ρωσία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail