Αμερικανικό RQ-4B Global Hawk "εξαφανίζεται" πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα

twz.com
Freepen.gr - RQ-4B Global Hawk βγαίνει από τις οθόνες των ραντάρ και αλλάζει πορεία πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα

Ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος RQ-4B Global Hawk της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ βρισκόταν σε αναγνωριστική αποστολή πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα στις 4 Ιουνίου 2024. Ενώ περιπολούσε στην περιοχή ανοικτά των ακτών της Κριμαίας, το μη επανδρωμένο αεροσκάφος εξαφανίστηκε από τους χάρτες και στη συνέχεια άλλαξε πορεία.

Το αμερικανικό αναγνωριστικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος με αριθμό ουράς 10-2045 και διακριτικό κλήσης FORTE12 απογειώθηκε από την αεροπορική βάση Sigonella στη Σικελία της Ιταλίας. Σύμφωνα με το Flightradar24, το μη επανδρωμένο αεροσκάφος πήρε ύψος και πέταξε μέσα από τον εναέριο χώρο της Ελλάδας και της Βουλγαρίας και κατευθύνθηκε προς το νοτιοανατολικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας.

Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος έκανε κύκλο σε ύψος 15,5 χιλιομέτρων πάνω από τα ουδέτερα ύδατα για να πραγματοποιήσει αναγνωριστικές δραστηριότητες στη ζώνη της ειδικής ζώνης στρατιωτικών επιχειρήσεων και στις νότιες ακτές της χερσονήσου της Κριμαίας. Πρόκειται για επιχειρήσεις ρουτίνας που διεξάγει ο αμερικανικός στρατός στην περιοχή.

Ενώ βρισκόταν σε περιπολία, το μη επανδρωμένο αεροσκάφος βγήκε από τις οθόνες των ραντάρ και στη συνέχεια άλλαξε τη συνήθη διαδρομή του.

Περισσότεροι από 4.000 χρήστες παρακολουθούσαν την πτήση του στρατηγικού αναγνωριστικού UAV - κατέχει την πρώτη θέση σε δημοτικότητα μεταξύ όλων των αεροσκαφών. Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος εξαφανίστηκε από τον χάρτη για κάποιο χρονικό διάστημα. Περίπου στις 11:40 π.μ., η υπηρεσία απενεργοποίησε την παρακολούθηση του drone και σταμάτησε να το εμφανίζει.

Μετά από πολλά τέτοια επεισόδια, το μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ εντοπίστηκε και πάλι κοντά στο Σότσι της Ρωσίας. Έφυγε από την περιοχή νότια της Κριμαίας, ενώ ένα αεροσκάφος περιπολίας Boeing P-8A Poseidon του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ επιχειρούσε δυτικά της χερσονήσου. Μέχρι τις 14:45, το drone με διακριτικό κλήσης FORTE12 είχε ήδη πετάξει μέχρι τη Ρουμανία. Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος συνέχισε να επιχειρεί σε κοντινή απόσταση από τις ακτές της χώρας-μέλους του ΝΑΤΟ, έκανε κύκλο πάνω από τη ρουμανική πόλη Κωνστάντσα και πέταξε ξανά πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.

Όπως σημειώνει το κανάλι Military Observer Telegram, το οποίο παρακολουθεί τακτικά τις κινήσεις των αμερικανικών αεροσκαφών πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, η διαδρομή που έκανε το αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος στις 4 Ιουνίου ήταν ασυνήθιστη για μη επανδρωμένο αεροσκάφος στην περιοχή αυτή. Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος ενδέχεται να προσάρμοσε τη διαδρομή του λόγω της παρεμβολής των ρωσικών συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου.

Τα αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πραγματοποιούν τακτικά αναγνωριστικές πτήσεις πάνω από τα ουδέτερα ύδατα της Μαύρης Θάλασσας και στα ανοικτά των ακτών της Κριμαίας. Η πρακτική αυτή διαρκεί εδώ και χρόνια.


* Πληροφορίες pravda.ru

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail