Οι χώρες της ΕΕ πιέζουν για κυρώσεις σε παγκόσμια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα λόγω της Ρωσίας - Reuters

pixabay / Ralphs_Fotos
Freepen.gr - Η Γαλλία και οι Κάτω Χώρες υποστηρίζουν ότι η ΕΕ πρέπει να επιβάλει κυρώσεις σε κάθε χρηματοπιστωτικό ίδρυμα παγκοσμίως που βοηθά τον ρωσικό στρατό να πληρώσει για αγαθά ή τεχνολογία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή όπλων, ανέφερε το Reuters.

Σύμφωνα με το Reuters, το οποίο επικαλείται τη γαλλική και την ολλανδική πρόταση, προτείνεται ότι θα μπορούσε να απαγορευτεί σε φυσικά και νομικά πρόσωπα και οντότητες της ΕΕ να συνεργάζονται με οποιοδήποτε χρηματοπιστωτικό ίδρυμα παγκοσμίως, το οποίο εντοπίζεται από το μπλοκ να βοηθά άμεσα ή έμμεσα τον ρωσικό στρατό να αποκτήσει απαγορευμένα αγαθά και τεχνολογίες διπλής χρήσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρέσβεις των κυβερνήσεων της ΕΕ θα συζητήσουν την πρόταση την Τετάρτη στο πλαίσιο της 14ης δέσμης κυρώσεων κατά της Ρωσίας που ετοιμάζει τώρα το μπλοκ.

«Οι Κάτω Χώρες και η Γαλλία προτείνουν να εισαχθεί μια νομική βάση ... που να προβλέπει την απαγόρευση συναλλαγών με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στη Ρωσία ή σε άλλες τρίτες χώρες, όταν το Συμβούλιο έχει διαπιστώσει πως οι εν λόγω οντότητες εμπλέκονται σε συναλλαγές που υποστηρίζουν σημαντικά τον ρωσικό στρατό διευκολύνοντας τις εξαγωγές προς τη Ρωσία βασικών αγαθών για την πολεμική προσπάθεια ...» φέρεται να αναφέρει η πρόταση.

Σύμφωνα με το Reuters, η απαγόρευση θα μπορούσε να αποτελέσει ένα «ισχυρό κίνητρο» για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στη Μέση Ανατολή, την Τουρκική Δημοκρατία ή ακόμη και την Κίνα να μην συμμετέχουν σε συναλλαγές για την προμήθεια προϊόντων διπλής χρήσης στη Ρωσία που υπόκεινται σε κυρώσεις της ΕΕ, καθώς θα μπορούσαν να στερηθούν τη δυνατότητα να δραστηριοποιούνται στην ΕΕ και να χάσουν την πρόσβαση στις χρηματοπιστωτικές αγορές του μπλοκ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail