Hurriyet: Η Τουρκία μπορεί να καταφύγει σε στρατιωτική δράση στη Συρία το καλοκαίρι εξαιτίας του PKK

ΑΡ Photo / SΤR
Freepen.gr - Η Τουρκία ενδέχεται να καταφύγει σε στρατιωτική δράση στη Συρία το καλοκαίρι λόγω των δραστηριοτήτων του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) που έχει απαγορευτεί στη χώρα, ανέφερε την Παρασκευή η τουρκική εφημερίδα Hurriyet, επικαλούμενη πηγές.

Η εφημερίδα ανέφερε νωρίτερα ότι το PKK [εννοεί την YPG που η Τουρκία θεωρεί παράρτημα του PKK στη Συρία] σχεδιάζει να διεξαγάγει τοπικές εκλογές στις περιοχές της Συρίας που ελέγχει τον Αύγουστο με την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών.

"Έτσι, μας περιμένει ένα καυτό καλοκαίρι στη Συρία. Εάν η Τουρκία, μαζί με τους περιφερειακούς παίκτες, δεν καταφέρει να αναβάλει τις εκλογές τον Αύγουστο, η στρατιωτική δράση μπορεί να μπει στην ατζέντα. Η Τουρκία είναι έτοιμη και για τις δύο επιλογές", έγραψε ο Αμπντουλκαντίρ Σελβί, αρθρογράφος προσκείμενος σε κυβερνητικούς κύκλους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail