Η G-7 αγκαλιάζει μια παραληρηματική ουκρανική πολιτική

Συνεχίζω να τσιμπάω τον εαυτό μου για να βεβαιωθώ ότι δεν βλέπω εφιάλτη καθώς βλέπω τον Μπάιντεν και τα υπόλοιπα κανίς, που απαρτίζουν την G-7, να οδεύουν προς τον πόλεμο με τη Ρωσία, ενώ δεν έχουν την ικανότητα να πολεμήσουν και να κερδίσουν έναν τέτοιο πόλεμο. Ο Τζο Μπάιντεν εμφανίστηκε σήμερα (Πέμπτη) στην σκηνή στην Ιταλία με τον ψευδοπρόεδρο της Ουκρανίας (η θητεία του έληξε και αποφάσισε απλά να παραμείνει στο αξίωμα), τον καουμπόη της κοκαΐνης του Κιέβου, για να υπογράψουν μια δεκαετή συμφωνία ασφαλείας. Ένα πράγμα είναι σίγουρο, ούτε ο Μπάιντεν ούτε ο Ζελένσκι θα υπάρχουν σε δέκα χρόνια. Πρόκειται για μια πράξη πολιτικού θεάτρου και εξαπάτησης. Ο Μπάιντεν, υποστηριζόμενος από την G-7, επιμένει πως η Ουκρανία έχει την στρατιωτική ικανότητα, με την υποστήριξη του ΝΑΤΟ, να πολεμήσει τη Ρωσία μέχρις εσχάτων. Για να είμαι αγενής, αυτό είναι μαλακίες!

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Οι υποσχέσεις του Μπάιντεν είναι κενές. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι σε θέση να προμηθεύσουν τα οπλικά συστήματα αεράμυνας, πυροβολικού και τεθωρακισμένων που η Ουκρανία ισχυρίζεται ότι χρειάζεται για να σταματήσει τους Ρώσους. Αγνοούν επιδεικτικά το γεγονός πως ακόμη και αν οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούσαν πράγματι να παραδώσουν αυτά τα όπλα, η Ουκρανία δεν έχει το ανθρώπινο δυναμικό ούτε τη δυνατότητα να εκπαιδεύσει έναν στρατό ικανό να σταματήσει τους Ρώσους. Τα νέα από το πεδίο της μάχης στην Ουκρανία γίνονται όλο και πιο τρομακτικά κάθε μέρα που περνάει. Η Ρωσία καταστρέφει μεθοδικά τις ουκρανικές δυνάμεις και την ικανότητα της Ουκρανίας να παρέχει ηλεκτρική ενέργεια σε ανύπαρκτα βιομηχανικά εργοστάσια. Η Ουκρανία είναι το ισοδύναμο ενός εκφυλισμένου ναρκομανή, απόλυτα εξαρτημένου από ό,τι επιλέγουν να του παρέχουν οι ΗΠΑ.

Ξεχάστε την Ευρώπη. Παρά τις μεγάλες υποσχέσεις για τον εφοδιασμό της Ουκρανίας, το ΝΑΤΟ αδικεί τον Ζελένσκι.Θυμάστε τον θρήνο του Στόλτενμπεργκ τον Απρίλιο;

"Οι χώρες του ΝΑΤΟ δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους, οι ΗΠΑ πέρασαν μήνες χωρίς να συμφωνήσουν σε ένα πακέτο για την Ουκρανία, οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους και αυτό είχε σοβαρές συνέπειες στο πεδίο της μάχης", δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια αιφνιδιαστικής επίσκεψης στο Κίεβο.
Η Γερμανία και η Πολωνία έβαλαν ένα θαυμαστικό σήμερα, δηλώνοντας ότι δεν θα δώσουν στην Ουκρανία κανένα από τα συστήματα αεράμυνας Patriot που διαθέτουν. Και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν ένα απόθεμα που βρίσκεται σε μια αποθήκη και μπορούν να το στείλουν στο Κίεβο. Το μόνο πράγμα που μπορούν να στείλουν στην Ουκρανία είναι περισσότερα χρήματα, κάτι που υποθέτω πως δεν πειράζει τον Ζελένσκι και τη συμμορία των απατεώνων του. Θα κλέψουν ό,τι μπορούν πριν καταρρεύσει όλη αυτή η παρωδία.

Υπήρξε μια εποχή που η G-7 είχε πραγματικά κάποια πολιτική επιρροή. Αλλά αυτές οι μέρες ανήκουν στο παρελθόν. Κοιτάξτε μόνο τους θανάσιμα τραυματισμένους πολιτικούς νάνους στη σκηνή - τον Όλαφ Σολτς, τον Ρίσι Σουνάκ και τον Εμανουέλ Μακρόν - κανένας από αυτούς δεν είναι πιθανό να είναι στην εξουσία μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Εκτός από πολιτικά ανίκανοι, οι G-7 είναι εξίσου αδύναμοι όταν πρόκειται για συγκριτικό ΑΕΠ. Τα έθνη BRICS αντιπροσωπεύουν μεγαλύτερη οικονομική ισχύ από το G-7, και η διαφορά αυτή είναι πιθανό να διευρυνθεί τα επόμενα χρόνια, αντί να συρρικνωθεί.

Παράλληλα με την απέλπιδα προσπάθεια της Ομάδας των 7 να προσπαθήσει να διασώσει το φιάσκο της Ουκρανίας, η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε έναν νέο γύρο κυρώσεων που φαινομενικά στοχεύουν στη Ρωσία. Αλλά αυτό είναι μια απάτη. Ο πραγματικός στόχος είναι η Κίνα:
Οι ΗΠΑ διεύρυναν τις κυρώσεις τους κατά της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένης μιας νέας καταστολής των τραπεζών που συναλλάσσονται με οντότητες στις οποίες έχουν επιβληθεί κυρώσεις.

Επεκτείνει ένα πρόγραμμα του Δεκεμβρίου με στόχο ξένες τράπεζες που θεωρείται ότι βοηθούν τη ρωσική πολεμική προσπάθεια στην Ουκρανία.

Οι ΗΠΑ επέβαλαν επίσης κυρώσεις στο χρηματιστήριο της Μόσχας, με αποτέλεσμα να σταματήσει τις συναλλαγές σε δολάρια και ευρώ.

Προχώρησαν επίσης στην προσπάθεια να περιορίσουν τη χρήση τεχνολογίας από τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένων των τσιπ και του λογισμικού.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα τον Δεκέμβριο με το οποίο επιβλήθηκαν κυρώσεις σε τράπεζες που συναλλάσσονται με περίπου 1.200 άτομα και εταιρείες που θεωρήθηκε πως βοηθούν την πολεμική μηχανή της Ρωσίας.

Τα μέτρα αυτά, τα οποία εκθέτουν τις τράπεζες στον κίνδυνο να αποκοπούν από το χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ, έχουν πλέον επεκταθεί σε περίπου 4.500 οντότητες.

Ναι, αυτές οι κυρώσεις δεν αναφέρουν συγκεκριμένα την Κίνα, αλλά αυτές είναι οι τράπεζες που στοχεύουν οι ΗΠΑ. Αντί να αποδυναμώσει τη Ρωσία, αυτή η τελευταία κίνηση θα ενισχύσει τους δεσμούς μεταξύ Ρωσίας και Κίνας και θα πυροδοτήσει περαιτέρω τις ήδη άθλιες σχέσεις μεταξύ Πεκίνου και Ουάσιγκτον. Αυτή είναι μία ακόμη απόδειξη πως ο πρώην διευθυντής της CIA και υπουργός Άμυνας, Ρόμπερτ Γκέιτς, είχε απόλυτο δίκιο όταν εκτιμούσε τις ικανότητες του Μπάιντεν σε θέματα εξωτερικής πολιτικής:

"Νομίζω ότι έχει κάνει λάθος σχεδόν σε κάθε σημαντικό θέμα εξωτερικής πολιτικής και εθνικής ασφάλειας τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail