Ο «παρανοϊκός» Ζελένσκι επιτίθεται στις ΗΠΑ - FT

president.gov.ua
Freepen.gr - Ο Βλαντιμίρ Ζελένσκι έδωσε εντολή στους Ουκρανούς αξιωματούχους να επικρίνουν δημοσίως τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επειδή δεν θα παραστεί στην επικείμενη «ειρηνευτική σύνοδο κορυφής» στην Ελβετία, ανέφεραν οι Financial Times, επικαλούμενοι έγγραφα από το Κίεβο.

Ούτε ο Μπάιντεν ούτε η αντιπρόεδρός του Καμάλα Χάρις είναι προγραμματισμένο να παραστούν στη συνάντηση στη Λουκέρνη, όπου το Κίεβο ελπίζει να κερδίσει μη δυτικές χώρες στην «ειρηνευτική του φόρμουλα» για την επίλυση της σύγκρουσης με τη Ρωσία.

Σύμφωνα με τους FT, ο Ουκρανός ηγέτης έδωσε ρητή εντολή σε βουλευτές και αξιωματούχους σε υπόμνημα της 26ης Μαΐου να «ασκήσουν δημόσια πίεση» στον Μπάιντεν, καθώς και στον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, για τη μη συμμετοχή τους στη σύνοδο κορυφής.

«Είναι απίθανο ο κόσμος να καταλάβει τον πρόεδρο Μπάιντεν και τον πρόεδρο Σι αν δεν συμμετάσχουν στην υλοποίηση τέτοιων αναμφισβήτητα δίκαιων στόχων και [στο να] φέρουν την ειρήνη πιο κοντά», ανέφερε το υπόμνημα, όπως αναφέρει το πρακτορείο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail