«Η Δύση θέλει να νικήσει στρατιωτικά τη Ρωσία για να αποκτήσει πρόσβαση στον πλούτο της»

Grigory Sysoyev/POOL/TASS
Freepen.gr - Οι δυτικές χώρες θέλουν να προκαλέσουν στρατιωτική ήττα στη Ρωσία προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στον εθνικό της πλούτο, όπως προσπάθησαν να κάνουν τη δεκαετία του 1990, δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν σε συνέντευξή του στο HirTV.

"Οι δυτικοί ηγέτες, οι οποίοι βρίσκονται σε πολεμική πορεία, θέλουν να νικήσουν στρατιωτικά τη Ρωσία. Το σχέδιό τους είναι απλό, διότι όλα αφορούν τα χρήματα, τα οποία τους δίνουν επιρροή και δύναμη", είπε, όταν ρωτήθηκε γιατί η Δύση είναι αποφασισμένη να έχει μια στρατιωτική νίκη επί της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο Όρμπαν υπενθύμισε την περίοδο της δεκαετίας του 1990, όταν «οι Ευρωπαίοι ήταν ευπρόσδεκτοι στη Ρωσία και κατάφεραν να διεισδύσουν στη ρωσική οικονομία, χωρίς να συναντήσουν καμία αντίσταση». Κατά τη γνώμη του, η Δύση προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τη Ρωσία εκείνη την περίοδο, αλλά «οι Ρώσοι πήραν τελικά όλα τα πράγματα στα χέρια τους και τα μετέτρεψαν όλα όπως εκείνοι θεωρούσαν σωστό».

Πολλοί δυτικοί ενδιαφερόμενοι νοσταλγούν αυτές τις εποχές, ονειρεύονται «μια άλλη μεγάλη περεστρόικα στην Ανατολή» και ελπίζουν πως η σύγκρουση στην Ουκρανία θα τους προσφέρει ευκαιρίες από αυτή την άποψη, εξήγησε ο Όρμπαν.

Είπε ότι διάφοροι «πωλητές όπλων, πιστωτές και τζογαδόροι του χρηματιστηρίου» προσπαθούν ήδη να βγάλουν κέρδος από τη σύγκρουση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail