Το ΝΑΤΟ «πέρασε την κόκκινη γραμμή» - Αυστρία

Austrian Defense Minister Klaudia Tanner, Brussels, March 21, 2022. - AP Photo/Olivier Matthys
Freepen.gr - Οι δυτικοί χορηγοί της Ουκρανίας πέρασαν μια κόκκινη γραμμή όταν επέτρεψαν στο Κίεβο να χρησιμοποιήσει τα όπλα του για να πλήξει στόχους στη Ρωσία, δήλωσε η Αυστριακή υπουργός Άμυνας Klaudia Tanner σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Die Presse που δημοσιεύθηκε το Σάββατο.

«Έχει ξεπεραστεί μια κόκκινη γραμμή», δήλωσε η Τάνερ όταν ρωτήθηκε σχετικά με την άδεια που έδωσαν οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Γερμανία να χρησιμοποιηθούν τα όπλα τους σε διασυνοριακά πλήγματα. Όταν ο συνεντευξιαζόμενος ρώτησε πώς αλλιώς θα μπορούσε το Κίεβο να καθυστερήσει την επιχείρηση στο Χάρκοβο, η Αυστριακή υπουργός Άμυνας απάντησε ότι «ως στρατιωτικά ουδέτερο κράτος, δεν είναι δική μας δουλειά να κρίνουμε».

Η επικεφαλής της αυστριακής άμυνας πρόσθεσε πως είναι τουλάχιστον «ικανοποιημένη που ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ διευκρίνισε ότι το ΝΑΤΟ δε θα στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail