Ο Μακρόν θέλει η Γαλλία να «πάει σε πόλεμο με τη Ρωσία» - Λεπέν

edmondlafoto - pixabay
Freepen.gr - Η Γαλλίδα πολιτικός Μαρίν Λεπέν κατηγόρησε τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν ότι θέλει να «πάει σε πόλεμο με τη Ρωσία» σε συνέντευξή της στο France Info που προβλήθηκε την Πέμπτη. Η τρεις φορές υποψήφια για την προεδρία δήλωσε πως οι πρόσφατες δηλώσεις του Μακρόν σχετικά με την αποστολή εκπαιδευτών του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία και τη δυνατότητα στο Κίεβο να χρησιμοποιεί όπλα που προμηθεύεται η Δύση για να πλήξει ορισμένους στόχους στη Ρωσία κινδυνεύει να μετατρέψει την τρέχουσα σύγκρουση στον επόμενο «παγκόσμιο πόλεμο».

Τα σχόλια της Λε Πεν έρχονται εν μέσω έντονων συζητήσεων στη Δύση σχετικά με το πόσο μακριά στη Ρωσία θα πρέπει να επιτραπεί στο Κίεβο να χτυπήσει χρησιμοποιώντας δυτικά όπλα μεγάλου βεληνεκούς. Αρκετές κυβερνήσεις του ΝΑΤΟ έχουν δηλώσει ότι τάσσονται υπέρ των χτυπημάτων στο ρωσικό έδαφος, ενώ ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ έχει παροτρύνει τα κράτη-μέλη να «άρουν ορισμένους» από τους περιορισμούς τους στη χρήση των δυτικών όπλων.

Ο Μακρόν παρενέβη στη συζήτηση την Τρίτη, εκτιμώντας ότι το ΝΑΤΟ θα πρέπει να επιτρέψει στην Ουκρανία να «εξουδετερώσει στρατιωτικές τοποθεσίες» εντός της Ρωσίας «από τις οποίες η Ουκρανία δέχεται επιθέσεις», ακόμη και αν βρίσκονται πολύ πίσω από τη γραμμή του μετώπου. Η Λεπέν κατακεραύνωσε την ιδέα, υποστηρίζοντας ότι «δημιουργεί τον κίνδυνο μιας παγκόσμιας σύγκρουσης».

Η Λεπέν δήλωσε πως οι απόψεις του Γάλλου ηγέτη την οδήγησαν στο «συμπέρασμα ότι ο Εμανουέλ Μακρόν θέλει η Γαλλία να βουτήξει με τα μούτρα στον πόλεμο με τη Ρωσία». Η δεξιά πολιτικός δήλωσε πως «αντιτίθεται εξαιρετικά σθεναρά» στις θέσεις του, οι οποίες θα μπορούσαν να «δημιουργήσουν έναν απολύτως συγκλονιστικό κίνδυνο» για τη Γαλλία. 

Η Λεπέν κατηγόρησε προηγουμένως τον Μακρόν ότι «παίζει πολιτική με τον πόλεμο» και πως «υποκλέπτει» τη σύγκρουση στην Ουκρανία για την προεκλογική του ατζέντα. Έχει αντιταχθεί σταθερά στα σχέδια για την εισδοχή της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, την επιβολή οικονομικών κυρώσεων στη Ρωσία και την παράδοση βαρέων όπλων στο Κίεβο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail