Το δυστοπικό μέλλον της στρατιωτικής τεχνητής νοημοσύνης (ΒΙΝΤΕΟ)

Freepen.gr - Από το ηλεκτρονικό πεδίο μάχης στο Βιετνάμ μέχρι τον δικτυοκεντρικό πόλεμο που αναπτύχθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και χρησιμοποιήθηκε στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, κάθε νέα γενιά και κάθε νέος πόλεμος φέρνει μαζί της την υπόσχεση ενός νέου είδους τεχνολογίας που θα αλλάξει τη φύση του πολέμου για πάντα, αναφέρει το responsiblestatecraft.org.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι τεχνολογίες αυτές αποτυγχάνουν.

Σήμερα, η βιομηχανία όπλων πουλάει στον αμερικανικό λαό το Replicator Initiative ως τον τρόπο με τον οποίο η Ουάσινγκτον θα αποκτήσει στρατιωτικό πλεονέκτημα έναντι της Κίνας.

«Το Replicator θα ξεκινήσει με αυτονομία σε όλους τους τομείς, “αξιοποιήσιμη” για να βοηθήσει να ξεπεραστεί το πλεονέκτημα της Κίνας στη μάζα: περισσότερα πλοία, περισσότεροι πύραυλοι, περισσότερες δυνάμεις», σύμφωνα με το Πεντάγωνο. Αυτές οι ικανότητες «μπορούν να βοηθήσουν έναν αποφασισμένο αμυνόμενο να σταματήσει ένα μεγαλύτερο επιτιθέμενο από το να επιτύχει τους στόχους του, να θέσουν λιγότερους ανθρώπους στη γραμμή του πυρός και να κατασκευαστούν, να εγκατασταθούν και να αναβαθμιστούν με την ταχύτητα που χρειάζονται οι πολεμιστές χωρίς μεγάλες ουρές συντήρησης», λέει η Kathleen Hicks, αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας.

Αν η ιστορία αποτελεί οδηγό, υπάρχουν βάσιμοι λόγοι να πιστεύουμε πως αυτές οι προτεινόμενες τεχνολογικές εξελίξεις θα μπορούσαν να αποτύχουν, ή να πάνε ακόμα χειρότερα.

«Αν δούμε πώς χρησιμοποιείται η τεχνητή νοημοσύνη μέχρι στιγμής, είναι ένα πολύ, πολύ κακό σημάδι», λέει ο William Hartung, ανώτερος ερευνητής στο Ινστιτούτο Quincy για την Υπεύθυνη Κρατική Στρατηγική, σε ένα νέο βίντεο που δημιουργήθηκε από τους Khody Akhavi και Steve McMaster. "Είτε πρόκειται να μας πουλήσουν ένα ψεύτικο χαρτί. Είτε όλα θα αποτύχουν. Θα σπαταλήσουμε πολλά χρήματα και θα δημιουργήσουμε μεγάλη ένταση. Ή θα το ενσωματώσουν στην πολεμική μηχανή και τότε θα έχουμε καταστροφικά αποτελέσματα. Η ώρα να ανησυχήσουμε γι' αυτό είναι τώρα". 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail