Η Ουκρανία δε θα πυροδοτήσει τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο - στρατιωτικός αρχηγός του Ηνωμένου Βασιλείου

AFP / Justin Tallis
Freepen.gr - Οι αυξανόμενες εντάσεις μεταξύ Ρωσίας και Δύσης για την Ουκρανία δεν σημαίνουν ότι επίκειται Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος, σύμφωνα με τον ναύαρχο Τόνι Ράντακιν, αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το Sky News κατέγραψε μια συνέντευξη με τον Radakin για την 80ή επέτειο από την απόβαση των Συμμάχων στη Νορμανδία το 1944. Ήταν προηχογραφημένη και μεταδόθηκε τη Δευτέρα, οπότε ο ναύαρχος δεν είχε λάβει γνώση ότι οι ΗΠΑ και άλλες χώρες μέλη του ΝΑΤΟ ενέκριναν τη χρήση από το Κίεβο των δωρηθέντων όπλων τους για να πλήξουν βαθιά μέσα στη Ρωσία.

«[Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ] Πούτιν δε θέλει πόλεμο με το ΝΑΤΟ. Ο Πούτιν δε θέλει πυρηνικό πόλεμο. Και έχουμε τεράστιο overmatch λόγω της ισχύος του ΝΑΤΟ", δήλωσε ο Ράντακιν στο Sky.

Ωστόσο, υποβάθμισε τις συζητήσεις για το ενδεχόμενο μιας επικείμενης παγκόσμιας σύγκρουσης.«Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί ώστε να διακρίνουμε μεταξύ των πραγματικά σοβαρών και βαθιών απειλών στα τέλη της δεκαετίας του 1930 και του πώς μπήκαμε σε έναν παγκόσμιο πόλεμο, και να μην χρησιμοποιούμε χαλαρή γλώσσα ότι βρισκόμαστε με κάποιο τρόπο στα πρόθυρα ενός παγκόσμιου πολέμου τώρα», συμβούλεψε ο Radakin, προσθέτοντας πως «ο κόσμος έχει γίνει λίγο πιο επικίνδυνος. Αλλά θα πρέπει να είμαστε καθησυχαστικοί με όλα όσα έχουμε στη διάθεσή μας».

Στη συνέντευξή του στο Sky News, ο Ράντακιν παραδέχθηκε ότι η Ρωσία «κάνει τακτικές προόδους στην ξηρά», αλλά υποστήριξε πως η Μόσχα σκόπευε να τελειώσει η σύγκρουση σε τρεις ημέρες. Ερωτηθείς αν η Ουκρανία μπορεί να αντέξει και να πετύχει, είπε ότι είναι «εξαιρετικά σίγουρος» γι' αυτό.

«Πρόκειται για έναν πόλεμο οικονομιών. Είναι ένας πόλεμος logistics. Είναι ένας πόλεμος βιομηχανικής παραγωγής. Είναι ένας πόλεμος πολιτικής βούλησης", δήλωσε ο Radakin στο βρετανικό πρακτορείο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail