Η Ρωσία πλήττει τις ουκρανικές ενεργειακές υποδομές

Sputnik/Dmitry Makeev
Freepen.gr - Ο ρωσικός στρατός έχει πραγματοποιήσει μια σειρά από πλήγματα μεγάλου βεληνεκούς σε ουκρανικές ενεργειακές υποδομές και αποθήκες που αποθηκεύουν εξοπλισμό που προμηθεύεται η Δύση, δήλωσε το υπουργείο Άμυνας.

Σε ανακοίνωσή του το Σάββατο, το υπουργείο ανέφερε ότι όπλα υψηλής ακρίβειας από αέρος και θαλάσσης χρησιμοποιήθηκαν για να πλήξουν τις ενεργειακές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας που υποστηρίζουν τις λειτουργίες της αμυντικής βιομηχανικής βάσης. Η επίθεση είχε επίσης στόχο τα οπλοστάσια που αποθηκεύουν όπλα δυτικής παραγωγής, πρόσθεσαν οι αξιωματούχοι.

«Ο στόχος της επίθεσης επιτεύχθηκε. Όλοι οι καθορισμένοι στόχοι έχουν χτυπηθεί", ανέφερε η ανακοίνωση.

Το υπουργείο Άμυνας εξήγησε πως το τελευταίο μπαράζ ήταν μια απάντηση στις προσπάθειες του Κιέβου να επιτεθεί στις ρωσικές εγκαταστάσεις ενέργειας και μεταφορών.

Οι ουκρανικές αρχές επιβεβαίωσαν τα πλήγματα της Μόσχας, με την Ukrenergo, τον εθνικό διαχειριστή του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας, να αναφέρει ότι χτυπήθηκαν ενεργειακές εγκαταστάσεις σε πέντε περιοχές. Εν τω μεταξύ, ο Ουκρανός Βολοντιμίρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η επίθεση αφορούσε περισσότερους από 50 πυραύλους διαφόρων τύπων και περίπου 50 μη επανδρωμένα αεροσκάφη, υποστηρίζοντας πως τα περισσότερα από αυτά... καταρρίφθηκαν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail