Ενδοκρινολόγος εξηγεί γιατί οι άνθρωποι παίρνουν βάρος μετά τη διακοπή του καπνίσματος

pixabay / NoblePrime
Freepen.gr - Η νικοτίνη καταστέλλει το έργο του γαστρεντερικού σωλήνα, μειώνοντας το αίσθημα της πείνας, και μετά τη διακοπή του καπνίσματος αυξάνεται κι ένα άτομο μπορεί να κερδίσει επιπλέον κιλά χωρίς αυτοέλεγχο, δήλωσε στο RIA Novosti η διατροφολόγος και ενδοκρινολόγος Natalia Lazurenko.

Την Παρασκευή, 31 Μαΐου, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος. Η ημέρα καθιερώθηκε το 1987 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) για να επιστήσει την παγκόσμια προσοχή στην επιδημία του καπνού και τις θανατηφόρες συνέπειές της.

«Η κατανάλωση νικοτίνης μέσω των τσιγάρων έχει κατασταλτική επίδραση στο γαστρεντερικό σύστημα, καταστέλλοντας την απελευθέρωση υδροχλωρικού οξέος στο στομάχι και μειώνοντας την ευαισθησία των υποδοχέων σε επεισόδια πείνας. Δηλαδή, η πείνα δεν είναι τόσο έντονη, δεν είναι τόσο συναισθηματικά χρωματισμένη. Και όταν ένα άτομο αισθάνεται πείνα, ένα καπνισμένο τσιγάρο αμβλύνει αυτή την ανάγκη", δήλωσε ο Lazurenko.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail