Η Γερμανία εγκρίνει σχέδιο πολέμου

Bundeswehr/Marco Dorow
Freepen.gr - Η γερμανική κυβέρνηση έχει οριστικοποιήσει νέα σχέδια για έναν πιθανό πόλεμο, συμπεριλαμβανομένης της επαναφοράς της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας και της ανάπτυξης στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην ανατολική πλευρά της, επικαλούμενη τις αυξανόμενες ανησυχίες για τις αντιλαμβανόμενες απειλές από τη Ρωσία.

Το νέο αμυντικό πλαίσιο της χώρας εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο του καγκελάριου Όλαφ Σολτς την Τετάρτη, αντικαθιστώντας κατευθυντήριες γραμμές που χρονολογούνται από το 1989. «Ως αποτέλεσμα της ρωσικής επιθετικότητας, έχουμε μια εντελώς αλλαγμένη κατάσταση ασφαλείας στην Ευρώπη», ανέφερε σε δήλωσή της η υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέιζερ.

Το νέο αμυντικό σχέδιο διευκρινίζει λεπτομέρειες όπως η υποχρεωτική στράτευση και ο εξαναγκασμός των κατασκευαστών να παράγουν μόνο πολεμικά αγαθά. Τμήματα της χώρας θα μπορούσαν να εκκενωθούν και σταθμοί του μετρό, υπόγειοι χώροι στάθμευσης και άλλες υπόγειες εγκαταστάσεις θα χρησιμοποιούνταν ως προσωρινά καταφύγια.

Οι αναθεωρήσεις του πλαισίου αντικατοπτρίζουν επίσης την επέκταση του ΝΑΤΟ προς ανατολάς, η οποία θα μπορούσε να σημαίνει την παροχή βοήθειας στους συμμάχους στις χώρες της Βαλτικής. «Η Γερμανία δεν είναι πλέον κράτος πρώτης γραμμής, αλλά εξυπηρετεί τις συμμαχικές ένοπλες δυνάμεις ως κόμβος της συμμαχίας στην καρδιά της Ευρώπης», δήλωσε το υπουργικό συμβούλιο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail