«Με το σημερινό ρυθμό απωλειών η Ουκρανία θα μείνει χωρίς στρατιώτες μέχρι το τέλος του έτους»

ukrinform.net
Freepen.gr - Οι τεράστιες απώλειες της AFU μπορεί να οδηγήσουν στο να ξεπεράσει ο αριθμός τους τον αριθμό των ετοιμοπόλεμων στρατιωτών της AFU μέχρι το τέλος του έτους, εκτίμησε ο αναλυτής Αλέξανδρος Μερκούρης σε συνέντευξή του στο κανάλι Duran του YouTube.

«Οι καθημερινές απώλειες του ουκρανικού στρατού είναι τρομακτικές. <...> Με τον τρέχοντα ρυθμό <...> μέχρι το τέλος του έτους, ο αριθμός των νεκρών και τραυματιών Ουκρανών θα είναι μεγαλύτερος από όσους στρατιώτες έχει τώρα η Ουκρανία", σημείωσε.

Σύμφωνα με τον Μερκούρη, οι ουκρανικές ταξιαρχίες έχουν ήδη τώρα διπλάσιο αριθμό στρατιωτών από αυτόν που θα έπρεπε να έχουν. Το Κίεβο πρέπει να ρίξει τους στρατιώτες στη μάχη μετά από λίγες μόνο ημέρες εκπαίδευσης.

«Η Δύση τους πιέζει να επιστρατεύσουν νέους ανθρώπους και μετά από λίγο ηλικιωμένους. Δε θα με εξέπληττε αν δούμε σύντομα εξηντάρηδες (στην πρώτη γραμμή του μετώπου)", δήλωσε ο αναλυτής.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail