Η ελβετική πολεμική αεροπορία έχει να το κάνει αυτό από τον Ψυχρό Πόλεμο

SAAB Industries
Freepen.gr - Η ελβετική πολεμική αεροπορία πραγματοποίηση στρατιωτική άσκηση, με τον αυτοκινητόδρομο Α1 να είναι κλειστός από τις 21:00 το βράδυ της Τρίτης έως τις 9 το πρωί της Πέμπτης, καθώς οι πιλότοι εξασκήθηκαν σε έναν σπάνιο ελιγμό, δηλαδή την απογείωση από τον αυτοκινητόδρομο με τα μαχητικά αεροσκάφη F/A-18 Hornet. Αν και παρόμοιες ασκήσεις δεν είναι ασυνήθιστες στην Ευρώπη, η Ελβετία δεν έχει πραγματοποιήσει καμία από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, γράφει το index.hu.

Η μυστική άσκηση «Alpha Uno» διεξάγεται στον αυτοκινητόδρομο Α1 μεταξύ Avenches και Payerne, με την κυκλοφορία να εκτρέπεται στους γύρω δευτερεύοντες δρόμους κατά τη διάρκεια του κλεισίματος. Ο αυτοκινητόδρομος Α1 είναι ο πιο σημαντικός στρατηγικά αυτοκινητόδρομος της χώρας, που διασχίζει τη χώρα από ανατολή προς δύση μεταξύ Γενεύης και Σεν Γκάλεν.

Δεδομένου ότι η τελευταία φορά που η Ελβετία διεξήγαγε μια τέτοια άσκηση ήταν πριν από δεκαετίες, αναμένεται πως σχεδόν όλοι οι πιλότοι που εκτελούν τον ελιγμό τον εκτελούν για πρώτη φορά.

Σε ένα πραγματικό σενάριο όπου οι αεροπορικές βάσεις καθίστανται μη λειτουργικές, πιθανότατα λόγω πυραυλικών πλήξεων που καταστρέφουν τους διαδρόμους προσγείωσης και απογείωσης, οι πιλότοι αναμένεται να χρησιμοποιούν τους δρόμους μιας χώρας.


 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail