Η Ρωσία καταφέρνει να αλλάξει την ποιότητα της οικονομίας της βάζοντας πρώτα την παραγωγή - Κρεμλίνο

pixabay / joneybrain
Freepen.gr - Τα τελευταία χρόνια, η Ρωσία κατάφερε να αλλάξει το διάνυσμα ανάπτυξης της οικονομίας της, βασιζόμενη στην παραγωγή αντί για τις εξαγωγές πρώτων υλών, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ στη Izvestia.

"Το πιο σημαντικό πράγμα <...> είναι ότι είμαστε σε θέση να αλλάξουμε το διάνυσμα της οικονομικής ανάπτυξης. Αναπτυσσόμαστε μέσω της παραγωγής, μέσω της μεταποίησης, των υπηρεσιών και όχι της πετρελαϊκής βιομηχανίας", είπε.

Παράλληλα, ο Πεσκόφ σημείωσε πως ο τομέας του πετρελαίου και του φυσικού αερίου «παραμένει, φυσικά, ένας από τους κύριους πυλώνες» του προϋπολογισμού. «Η οικονομική ανάπτυξη υψηλής ποιότητας είναι εξαιρετικά σημαντική», πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

Ο Πεσκόφ σημείωσε ότι το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης (SPIEF) διατηρεί το επίπεδο και την εκπροσώπησή του. «Χάσαμε την ομάδα των επιχειρηματιών, αλλά όχι τόσους πολλούς», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, προσθέτοντας ότι πολλοί συμμετέχουν παρ' όλα αυτά. «Δεν είναι τόσο προφανές οπτικά - όλοι φοβούνται τις δευτερογενείς κυρώσεις», δήλωσε ο Πεσκόφ. «Υπάρχει ανάγκη να είμαστε σε επαγρύπνηση», σημείωσε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail