Ο πόλεμος στην Ουκρανία ξεκίνησε με πραξικόπημα στο Κίεβο - Πούτιν

Sputnik / Vladimir Ostapkovich
Freepen.gr - Τα τραγικά γεγονότα που εκτυλίσσονται σήμερα στην Ουκρανία ξεκίνησαν με το υποστηριζόμενο από τις ΗΠΑ πραξικόπημα του 2014 στο Κίεβο, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, τονίζοντας ότι η Δύση ευθύνεται για τη σύγκρουση.

Ο Πούτιν μιλούσε με επικεφαλής διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων την Τετάρτη, στο περιθώριο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης (SPIEF).

"Όλοι [στη Δύση] πιστεύουν ότι η Ρωσία ξεκίνησε τον πόλεμο στην Ουκρανία. Αλλά κανείς - θέλω να το τονίσω αυτό - κανείς στη Δύση, στην Ευρώπη, δεν θέλει να θυμάται πώς ξεκίνησε αυτή η τραγωδία", είπε ο πρόεδρος, απαντώντας σε ερώτηση Γερμανού δημοσιογράφου.

Ο Ρώσος ηγέτης επεσήμανε ότι όλοι φαίνεται να έχουν ξεχάσει πως οι υπουργοί Εξωτερικών της Πολωνίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας έφτασαν στο Κίεβο και υπέγραψαν τις συμφωνίες του Μινσκ ως εγγυητές για την ειρηνική επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία.Αυτές οι χώρες προτιμούν τώρα να μην το θυμούνται αυτό, αλλά αποφάσισαν να επιλύσουν τη σύγκρουση με τη χρήση όπλων εναντίον αμάχων στην Ανατολική Ουκρανία, δήλωσε ο Πούτιν.

«Κανείς δεν σχεδίαζε να εκτελέσει τις συμφωνίες του Μινσκ, δηλώνουν δημοσίως πως δεν επρόκειτο να τις εφαρμόσουν», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος και πρόσθεσε: «Μας εξαπάτησαν».

Σύμφωνα με τον Πούτιν, μετά το πραξικόπημα, η Μόσχα έκανε κάθε προσπάθεια να διευθετήσει την αιματοχυσία στο Ντονμπάς «με ειρηνικά μέσα».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail