«Η Ρωσία προχωράει ενώ οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες με τις συζητήσεις για τον Τραμπ και τον Μπάιντεν»

RIA Novosti / Alexey Mayshev
Freepen.gr -
Η Ρωσία βρίσκεται στο κέντρο της παγκόσμιας αλλαγής, όπου αυτή την στιγμή πραγματοποιείται η μετάβαση σε έναν πολυπολικό κόσμο, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών στρατιωτικών πληροφοριών Σκοτ Ρίτερ σε συνέντευξή του στο κανάλι του YouTube, Danny Haiphong.

"Αν δεν σκέφτεστε τη Ρωσία σε αυτό το σημείο, σκέφτεστε το λάθος πράγμα. Η Ρωσία βρίσκεται πλέον στην πρώτη γραμμή της αντιπαράθεσης με τη Δύση και όταν τελειώσει η ένοπλη σύγκρουση, θα πρέπει να την υπολογίσουμε", είπε.

Ο Ρίτερ δήλωσε επίσης ότι σχεδιάζει να συμμετάσχει στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης και στη σύνοδο κορυφής των BRICS στο Καζάν φέτος.

"Αυτό είναι ένα μέρος όπου συμβαίνουν αλλαγές. Η πολυμερής συνεργασία. Συνεχίζουμε να μιλάμε για έναν πολυπολικό κόσμο θεωρητικά, αλλά αυτό συμβαίνει αυτή την στιγμή", πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό, η ενημερωτική ατζέντα στις ΗΠΑ και τη Δύση επικεντρώνεται σε γεγονότα που δεν έχουν αντίκτυπο στις παγκόσμιες διεθνείς διαδικασίες.

"Οι περισσότεροι Αμερικανοί θα το χάσουν γιατί ανησυχούν για έναν ηλίθιο προεκλογικό αγώνα μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Τζο Μπάιντεν. Είμαστε τόσο επικεντρωμένοι στο δράμα που το περιβάλλει που μας διαφεύγει εντελώς ένα γεγονός: ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται πια. Επειδή χάνουμε γρήγορα τη σημασία μας και ο κόσμος έχει προχωρήσει", παραδέχτηκε ο Ρίτερ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail