Οι τουρκικές εξαγωγές προς το Ισραήλ πέφτουν κατά 99% - στοιχεία

pixabay / StockSnap
Freepen.gr - Οι εξαγωγές της Τουρκίας προς το Ισραήλ σταμάτησαν το Μάιο, αφού η κυβέρνηση της χώρας ανέστειλε όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το εβραϊκό κράτος ως απάντηση στις επιχειρήσεις των IDF στη Γάζα, ανέφερε τη Δευτέρα το Bloomberg.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, που επικαλείται προκαταρκτικά στοιχεία από την κύρια ένωση εξαγωγέων της Τουρκίας, οι αποστολές προς το Ισραήλ έπεσαν κατά 99% σε ετήσια βάση τον Μάιο, στα 4,4 εκατ. δολάρια.

Τα στοιχεία έδειξαν ότι οι τουρκικές εξαγωγές προς το Ισραήλ τους πρώτους πέντε μήνες του 2024 έχουν μειωθεί κατά 40% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Ο συνολικός εμπορικός όγκος του 2023 ήταν 6,8 δισ. δολάρια, με τις τουρκικές εξαγωγές να αντιπροσωπεύουν το 76% του ποσού αυτού, σύμφωνα με το ισραηλινό υπουργείο Οικονομίας.

Η Τουρκία είναι ένας από τους πιο σφοδρούς επικριτές του Ισραήλ από τότε που ξέσπασε η τρέχουσα σύγκρουση με τη Χαμάς τον Οκτώβριο.

Τον περασμένο μήνα, το τουρκικό υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε πως οι εμπορικές σχέσεις θα διακοπούν έως ότου το Ισραήλ επιτρέψει την «αδιάλειπτη και επαρκή ροή» ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail