Η Τουρκία επιβάλλει δασμό 40 τοις εκατό στις εισαγωγές οχημάτων από την Κίνα

pixabay / andreas160578
Freepen.gr - Η Τουρκία θα επιβάλει πρόσθετο δασμό 40 τοις εκατό στις εισαγωγές οχημάτων από την Κίνα για να ανακόψει μια πιθανή επιδείνωση του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών της και να προστατεύσει τις εγχώριες αυτοκινητοβιομηχανίες, δήλωσε το υπουργείο Εμπορίου το Σάββατο, ανέφερε το Reuters.

Η Κίνα αντιμετωπίζει αυξανόμενες εμπορικές πιέσεις παγκοσμίως λόγω των αυξανόμενων εξαγωγών της σε ηλεκτρικά οχήματα, τα οποία πολλές χώρες ισχυρίζονται πως επιδοτούνται σε μεγάλο βαθμό από το Πεκίνο για να στηρίξει την παραπαίουσα οικονομία της. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα αν θα επιβάλει προσωρινούς πρόσθετους δασμούς.

Ο πρόσθετος τουρκικός δασμός θα οριστεί σε τουλάχιστον 7.000 δολάρια ανά όχημα, με ισχύ από τις 7 Ιουλίου, όπως προκύπτει από προεδρική απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της χώρας.

«Ένας πρόσθετος δασμός θα επιβληθεί στις εισαγωγές συμβατικών και υβριδικών επιβατικών οχημάτων από την Κίνα, προκειμένου να αυξηθεί και να προστατευθεί το μειούμενο μερίδιο της εγχώριας παραγωγής», ανέφερε το υπουργείο Εμπορίου.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο ανέφερε επίσης πως η απόφαση για τον πρόσθετο δασμό ελήφθη λαμβάνοντας υπόψη τους στόχους για το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών και τις προσπάθειες για την ενθάρρυνση των εγχώριων επενδύσεων και της παραγωγής.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail