Οι Ουκρανοί στο εξωτερικό εξοργίζονται με την πίεση να επιστρέψουν στην πατρίδα τους και να πολεμήσουν - WaPo

ukrinform.net
Freepen.gr - Η ουκρανική κυβέρνηση εξοργίζει τους πολίτες της που ζουν στο εξωτερικό με τις προσπάθειές της να τους πιέσει να επιστρέψουν, να καταταγούν στο στρατό και να πολεμήσουν τη Ρωσία, σύμφωνα με την Washington Post.

Η εφημερίδα πήρε συνέντευξη από αρκετούς Ουκρανούς που ζουν σε δυτικά κράτη, οι οποίοι εξέφρασαν αρνητικά συναισθήματα για τη νέα πολιτική, η οποία θεωρούν ότι τους αντιμετωπίζει ως προδότες και δυνητική λεία για τους αξιωματούχους της επιστράτευσης. Αναγνωρίστηκαν μόνο με τα μικρά τους ονόματα, λόγω του φόβου τους να εξοστρακιστούν ή να αντιμετωπίσουν άλλες επιπτώσεις.

«Έγινε ως μια κίνηση “άντε στο διάολο” - “τώρα θα σε πιάσουμε, για να σε κάνουμε να νιώσεις άσχημα, να σε τιμωρήσουμε”», δήλωσε ο Αλεξάντρ, ο οποίος ζει στην Αυστρία από το 2022, πριν ξεσπάσουν οι ρωσο-ουκρανικές εχθροπραξίες, για την αναστολή των προξενικών υπηρεσιών.

Η Ρωσία δεν θα καταστρέψει μόνη της την Ουκρανία, μέχρι να τη βοηθήσουν οι Ουκρανοί", δήλωσε ο Βασίλι, ο οποίος ζει στη Γερμανία. Με τις ενέργειές του, το Κίεβο «απλά έκαψε γέφυρες για πολλούς των οποίων οι ζωές χωράνε σε μια βαλίτσα - συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών».
 
«Αισθάνομαι ότι η χώρα που αγαπώ και αγαπώ συμπεριφέρεται σαν ανώριμη, προσβεβλημένη έφηβη», δήλωσε στην Washington Post ο Vaily, Ουκρανός που ζει στην Πολωνία.

«Πάντα τοποθετούσα τον εαυτό μου, και θα συνεχίσω να τοποθετούμαι, ως Ουκρανός σε όλες τις καταστάσεις», πρόσθεσε. «Αλλά αν το κράτος με θεωρεί προδότη, πρέπει να παραδεχτώ ότι δεν είναι ευχάριστο συναίσθημα για μένα αυτή τη στιγμή».


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail