Politico: Η Ισπανία και η Νορβηγία θα αποφασίσουν για την αναγνώριση της Παλαιστίνης στις 22 Μαΐου

RIA Novosti / Έλενα Σεστερνίνα
Freepen.gr - Η Ισπανία θα ακολουθήσει την Ιρλανδία και τη Νορβηγία στην αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους στις 22 Μαΐου, ανέφερε η εφημερίδα Politico επικαλούμενη πηγές.

«Οι κυβερνήσεις της Ισπανίας και της Ιρλανδίας θα αποφασίσουν σήμερα να αναγνωρίσουν την παλαιστινιακή κρατική υπόσταση», ανέφερε το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με το άρθρο, δεν είναι ακόμη σαφές αν το Βέλγιο, η Σλοβενία και η Μάλτα θα προσχωρήσουν στην αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους την Τετάρτη.

Το νορβηγικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NRK μετέδωσε σήμερα ότι η Νορβηγία αναμένεται να αναγνωρίσει την Παλαιστίνη στις 22 Μαΐου. Με τη σειρά της, η Irish Independent έγραψε πως και η Ιρλανδία είναι πιθανό να αναγνωρίσει επίσημα το παλαιστινιακό κράτος σήμερα.

Η Παλαιστίνη αναγνωρίζεται πλέον από εννέα κράτη μέλη της ΕΕ. Οκτώ χώρες - η Βουλγαρία, η Κύπρος, η Τσεχική Δημοκρατία, η Ουγγαρία, η Μάλτα, η Πολωνία, η Ρουμανία και η Σλοβακία - έκαναν αυτό το βήμα το 1988, πριν ενταχθούν στην ΕΕ, και η Σουηδία το 2014.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail